Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, διέφυγαν πολλοί βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου από τους 200-300 «αγανακτισμένους πολίτες» που απέκλεισαν το βράδυ της Τρίτης την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου.

Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν επίσης πολλοί υπάλληλοι της Βουλής και δημοσιογράφοι που είχαν εγκλωβιστεί εντός του κτιρίου.Είχε σχηματιστεί επίσης από κλούβες της αστυνομίας διάδρομος μέσω του οποίου κάποια αυτοκίνητα βουλευτών, υπαλλήλων και δημοσιογράφων κατόρθωσαν να βγουν από τη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν πιο πέρα και προέβησαν σε έντονες αποδοκιμασίες του πολιτικού κόσμου και των βουλευτών που αναγνώριζαν.

Ο διάδρομος αυτός ανοίχτηκε από την αστυνομία μετά από έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών προς την αστυνομία, οι οποίοι δήλωναν ότι «μόνο τα τανκς έκλεισαν τη Βουλή» και απαιτούσαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους από αυτήν.

Η παρουσία της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν ιδιαίτερα ισχυρή ενώ πιο πριν οι κλούβες που συγκεντρώθηκαν απέκλεισαν τόσο την περιοχή κατά μήκος του προαύλιου χώρου της Βουλής, όσο και προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με κάποιες πληρφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ελάχιστοι οργισμένοι πολίτες πλησίασαν στο σημείο αποδοκιμάζοντας τους πολιτικούς. Σύντομα ενισχύθηκαν από άλλους διαδηλωτές που προέρχονταν από την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια με ομιλητή τον κ. Μ. Θεοδωράκη, καθώς και αγανακτισμένους πολίτες από την πλατεία Συντάγματος. Κάποιοι βουλευτές παρέμειναν στον χώρο του Κοινοβουλίου, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος με τους συνεργάτες του.