Οι Καταριανοί έχουν επιβεβαιώσει πρόσφατα, προ 15 ημερών, εγγράφως το ενδιαφέρον τους για το Ελληνικό, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για την επένδυση.

Σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Παμπούκης σχολίασε και τις πληροφορίες περί αντίδρασης της Γερμανίας ή της ΕΕ για το ενδεχόμενο να μη γίνει διαγωνισμός, λέγοντας ότι ουδέποτε η Γερμανία έθεσε οποιοδήποτε θέμα προς την ελληνική κυβέρνηση και σημείωσε πως η διαδικασία που θα εφαρμοστεί θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον έχει τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις να συμμετάσχει.

«Μιλάω απευθείας με την Καγκελαρία. Σιγά μην ασχοληθεί η Γερμανία με το ποιες εταιρίες θα αναλάβουν το Ελληνικό» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ουδέποτε υπήρξε όχληση, γραπτή ή προφορική, προς οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Παμπούκης ανέφερε ακόμη ότι ο ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο επελέγη ως σύμβουλος της κυβέρνησης για το Ελληνικό λόγω της εμπειρίας που διαθέτει από τη Βαρκελώνη και σημείωσε ότι συμβαλλόμενος με την κυβέρνηση δεν θα είναι ο κ. Αθεμπίγιο αλλά η Barcelona Strategic Urban Systems, που είναι ένας δημόσιος οργανισμός, στον οποίο ο ισπανός αρχιτέκτονας δεν είναι μέτοχος, αλλά εργαζόμενος.