Στον δεύτερο κατά σειρά ημιτελικό της ερχόμενης Παρασκευής συγκρούονται δύο «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ (κάτοχος πέντε ευρωπαϊκών τίτλων, αν συνυπολογίσουμε και την κατάκτηση της Σουπρολίγκας την περίοδο του διχασμού 2000-01) και η Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέχει το ρεκόρ στη διοργάνωση με οκτώ τίτλους από την περίοδο 1963-64 και εντεύθεν, αλλά έχει να συμμετάσχει σε φάιναλ φορ από το 1996!

Το όραμα και η συμβολή του «Σόφο»

«Το περασμένο καλοκαίρι χτίσαμε την ομάδα με συγκεκριμένες αρχές και είχαμε ένα όραμα με βάθος διετίας.Δεν μπορώ να σας πω ότι είχαμε στο μυαλό μας το φάιναλ φορ, αλλά από τη στιγμή που ήλθετο αντιμετωπίζουμε ως τεράστια πρόκληση» εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο προπονητής της Μακάμπι (πρώην του Αρη) κ. Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος δεν αισθάνεται πίεση για το αποτέλεσμα: «Πίεση νιώθουν αυτοί που δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους,που δεν δουλεύουν σκληρά,που σε τελική ανάλυση δεν είναι ικανοί. Επιθυμία και δίψα υπάρχουν, πίεση όμωςόχι».

Αραγε βάζει στοίχημα να κερδίσει την Ευρωλίγκα με τον (ξεχασμένο από τους «αιώνιους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι) Σοφοκλή Σχορτσανίτη; «Προσωπικά, δεν βάζω στοίχημα να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με κάποιον συγκεκριμένο παίκτη. Αυτό που θα έλεγα για τον “Σόφο”είναι ότι είχε καθοριστική συμβολή για την πρόκριση στο φάιναλ φορ» σχολίασε ο κ. Μπλατ και μίλησε για τη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Τα τελευταία χρόνια έκανε μια τεράστια επένδυση σε έμψυχο δυναμικό και αυτό οφείλεται στην παρουσία του Ετορε Μεσίνα.Εκτιμώ ότι από το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ ήταν ένα από τα ισχυρά φαβορί για την πρό κριση στο φάιναλ φορ και στο τέλος τα κατάφερε.

Απλά στον πάγκο της θα κάθεται ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ετορε, Εμανουέλε Μολίν, κάτι που δεν αλλάζει την αγωνιστική φιλοσοφία των αντιπάλων μας».

Ταιριαστό ζευγάρι

Τι λένε όμως στη Μαδρίτη για τον ημιτελικό με την Μακάμπι; «Θεωρώ ότι μας ταιριάζει περισσότερο απ΄ όλες τις ομάδες του φάιναλ φορ. Αν εξαιρέσουμε τον “Βaby Shaq” (σ.σ.: έτσι ακριβώς απεκάλεσε τον Σχορτσανίτη), ο οποίος είναι πολύ ογκώδης και θα χρειαστεί να παίξουμε έξυπνα για να περιορίσουμε τη δράση του στη ρακέτα,έχουμε τις λύσεις για τα μαρκαρίσματα. Από τις τρεις ομάδεςλοιπόνταιριάζουμε περισσότερο με τη Μακάμπι, λιγότερο με τη Σιένα, ενώ στην τελευταία θέση θα έβαζα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για μένα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο» δήλωσε στο «Βήμα» ο τρίτος σκόρερ (μ.ό. 9,3 πόντοι) της Ρεάλ Μαδρίτης, αμερικανός γκαρντ Κλέι Τάκερ , ο οποίος πέρασε… ένα φεγγάρι και από τη ΜΕΝΤ φορώντας σε δύο αγώνες τη φανέλα της την περίοδο 2004-05 στην ελληνική Α1.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ