4-6 Μαΐου 7ο Συνέδριο Συστημικών Σπουδών στην Αθήνα
STRATOS VASSILIKOS HOTEL, ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 114, ΑΘΗΝΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, διοργανώνει το 7ο εθνικό και διεθνές συνέδριό της. Κεντρικό θέμα του εφέτος είναι η επαγγελματική Συστημική που εφαρμόζεται σε τομείς όπως η διαχείριση νοσοκομείων, η διαχείριση έργων και η επιχειρηματική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο (e-business).

Στο συνέδριο συμμετέχουν μέλη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συστημικής Ερευνας (ΙFSR) και της Διεθνούς Ακαδημίας Συστημικών και Κυβερνητικών Επιστημών (ΙΑSCΥS).Τις λεπτομέρειες θα διαβάσετε (αγγλιστί) στην ιστοσελίδα www.hsss2011.gr/.

7 Μαΐου 11ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γενετικής
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387, ΑΘΗΝΑ

Το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο διοργανώνει στις 7 Μαΐου το 11ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γενετικής στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το θέμα του σεμιναρίου είναι οι «Προκλήσεις της σύγχρονης ΓενετικήςΘέσεις και αντιθέσεις» και οι βασικές ενότητές του είναι: Η ποικιλομορφία του ανθρώπινου γονιδιώματος, η εξατομικευμένη ιατρική και οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αλληλουχία του DΝΑ. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα διοργανωθεί τιμητική εκδήλωση για την ομότιμη καθηγήτρια Αικατερίνη Μεταξωτού, ενώ μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται οι καθηγητές Αργύρης Ευστρατιάδης, Στυλιανός Αντωναράκης, Παναγιώτης Δελούκας, Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Βασίλειος Γεωργούλιας, Γιώργος Μανιάτης, Μαρία Τζέτη και Εμμανουήλ Καναβάκης.

Ως 30 Ιουνίου Χρηματοδότηση προτάσεων συνεργασίας έρευνας- παραγωγής

Την προκήρυξη «Συνεργασία 2011: Συμπράξεις παραγωγικών και ερευνητικών φορέων σε εστιασμένους ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς» προδημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Επιλέξιμες δράσεις είναι οι δράσεις έρευνας και ανάπτυξης, όπως εξέλιξη της υφιστάμενης τεχνογνωσίας, βασική και βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη/επίδειξη για την εμπορική βιωσιμότητα των νέων τεχνολογιών, μελέτες τεχνικής σκοπιμότητας, κατοχύρωση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δράσεις προβολής και δικτύωσης κτλ. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 68,32 εκατ. ευρώ και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 30ή Ιουνίου. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω Διαδικτύου, στην ιστοσελίδα https://apps.gov.gr/minedu/synergasia/, όπου υπάρχουν και οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων. Ερωτήματα τεχνικής υποστήριξης της διαδικασίας υποβολής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν στο e-mail: synergasia@minedu.gov.gr/.

Ανοιχτό πρόγραμμα ενίσχυσης της καινοτομίας

Οικονομική στήριξη σε κάθε πολίτη άνω των 18 ετών που επιθυμεί να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, αξιοποιώντας μια πρωτότυπη επιχειρηματική του ιδέα, παρέχει το πρόγραμμα «Νέα καινοτομική επιχειρηματικότητα» του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αποσκοπεί ιδιαίτερα στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με κύριο χαρακτηριστικό την καινοτομία ή την υψηλή ποιότητα της επιχειρηματικής ομάδας (παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κτλ.) Η δημόσια χρηματοδότηση φθάνει ως και το 50% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ η ιδία συμμετοχή θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 25%. Αναλυτικές πληροφορίες παρέχει ο Οδηγός του προγράμματος στη διεύθυνση www.espa.gr/Lists/Ρroclamations/Αttachments/1592/e pan-110323-Ρrosxedio-Οdigou.pdf.

a.kafantaris@gmail.com
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ