Την πιθανότητα δημιουργίας μικτών αστυνομικών κλιμακίων, στις περιοχές της Ελλάδας που επισκέπτονται Σέρβοι τουρίστες, καθώς και ζητήματα που αφορούν την από κοινού αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Σερβίας και υπουργό Εσωτερικών κ. Iβιτσα Ντάσιτς.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι «συζητήσαμε τη συνεργασία μας προκειμένου να συμβάλουμε και εμείς -στο μέτρο του δυνατού- στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, με τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία στον τομέα της Ασφάλειας».

Από την πλευρά του ο σέρβος υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του «προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον ελληνικό λαό, για την υποστήριξή τους προς την Σερβία, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με δύσκολα προβλήματα».
Οπως είπε, κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων, όπως η σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, διακινητών ανθρώπων και παράνομων μεταναστών.

«Μιλήσαμε επίσης για την κοινή συνεργασία, για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης, είτε πρόκειται για τουριστικές περιόδους και μέρη, δηλαδή, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών από τις δύο χώρες, αλλά είτε πρόκειται ενδεχομένως για κάποια αθλητικά γεγονότα», σημείωσε ο κ. Ντάσιτς και πρόσθεσε ότι «σε μια προσπάθεια να διευκολύνουμε τους πολίτες μας συζητήσαμε για τη δυνατότητα υπογραφής μιας Συμφωνίας, όσον αφορά την αναγνώριση των αδειών οδήγησης».