Βροχές στα ανατολικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπει για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και δεν θα ξεπεράσουν τα έξι μποφόρ.

Ειδικότερα σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου ωστόσο στην δυτική Μακεδονία θα είναι τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές ενώ στα υπόλοιπα δυτικά της χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν στα νότια να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο και εδώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς.

Για την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στις άλλες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και στα ορεινά θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί εντάσεως 6 μποφόρ ωστόσο βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους εντάσεως έξι μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Για την Κυριακή της Πρωτομαγιάς προβλέπονται στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι εντάσεως έως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο στα νότια.