Την απ’ ευθείας σύνδεση Αθηνών – Λισσαβόνας φέρνει η ενίσχυση των θερινών δρομολογίων της TAP Portugal.

Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα σύνδεση στοχεύει στην αύξηση εισροής τουριστών, κυρίως από τις χώρες της Νότιας Αμερικής, αλλά και στην δημιουργία ενός νέου προορισμού τόσο για την Ελληνική όσο και για την Πορτογαλική αγορά.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 5 Ιουνίου με πέντε πτήσεις ανά εβδομάδα, τις οποίες θα εκτελούν αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 156 θέσεων, με διαρρύθμιση δύο κατηγοριών, διακεκριμένης και οικονομικής.

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις θα αναχωρούν από Αθήνα στις 06.00 και από Λισσαβώνα στις 20.50 κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

«Με την έναρξη αυτής της γραμμής η ΤΑΡ Portugal προσθέτει στο δίκτυό της έναν προορισμό – κλειδί, δημοφιλή τόσο για επιχειρηματίες όσο και για ταξιδιώτες αναψυχής. Η TAP Portugal αναπτύσσει σημαντικά τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα. Επίσης, οι δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες των χωρών της Νότιας Αμερικής συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, και μπορούμε να στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια με το εκτεταμένο μας δίκτυο προς τη Βραζιλία» δήλωσε ο γενικός διευθυντής Ιταλίας και Ελλάδας κ. Ρούι Λέμος.

Η TAP Portugal, η οποία συμμετέχει στην Star Alliance, θα εκτελεί τo δρομολόγιο Αθήνα – Λισσαβώνα με πτήσεις κοινού κωδικού σε συνεργασία με την Aegean Airlines και με την οποία θα συνεχίσει να εκτελεί και τις πτήσεις με ανταποκρίσεις μέσω Ρώμης, Μιλάνου, Βαρκελώνης, και Μαδρίτης, από Αθήνα και Φρανκφούρτης, Μονάχου από Θεσσαλονίκη.

Και δεύτερη καθημερινή πτήση για Γενεύη

Στο μεταξύ, η Swiss ανακοίνωσε την Πέμπτη των διπλασιασμό των συχνοτήτων της από Αθήνα για Γενεύη, καθώς ο Ελβετικός αερομεταφορέας προσθέτει και μία δεύτερη καθημερινή πτήση από την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Η νέα πτήση θα αναχωρεί από την Αθήνα στις 07.30 και θα φτάνει στη Γενεύη στις 09.20. Για την επιστροφή, θα αναχωρεί από Γενεύη στις 19.45 και θα φτάνει στην Αθήνα στις 23.25. Η πτήση θα εκτελείται με Airbus A320 με 150 θέσεις και με διαμόρφωση καμπίνας δύο-θέσεων (Economy – Business).