Οι αστυνομικοί της βρετανικής Σήμανσης (Forensic Science Service ή FSS) θεωρούνται δικαίως από τους καλύτερους στον κόσμο: όμως για την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, που ως γνωστόν προχωρά σε αιματηρές περικοπές δημοσίων δαπανών, η FSS είναι…πεταμένα λεφτά. Γι’ αυτό και έχει ήδη ανακοινώσει την διάλυση της στις αρχές του 2012, και την μετατόπιση των αρμοδιοτήτων της στις τοπικές αστυνομικές διοικήσεις και, φυσικά, σε ιδιωτικές εταιρείες ανάλυσης, που θεωρούνται λιγότερο κοστοβόρες.

Ωστόσο η απόφαση αυτή, όπως βέβαια και άλλες πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων και την περικοπή των επιδομάτων για πολύτεκνους) προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό της βρετανικής αστυνομίας. Χτες μάλιστα ο Άντριου Ρένισον, πολιτικός προιστάμενος της FSS και υπεύθυνος για την διατήρηση των υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών της, τόνισε πως η διάλυση της υπηρεσίας θα πλήξει την αξιοπιστία των βρετανικών αστυνομικών υπηρεσιών στο εξωτερικό

Όπως είπε ο κ.Ρένισον, καταθέτοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων – πολλές αστυνομικές υπηρεσίες που θα κληθούν από την ερχόμενη ανοιξη να αναλάβουν μέρος των επιστημονικών ερευνών για την διαλεύκανση εγκλημάτων δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό. Να σημειωθεί εδώ ότι αρκετά δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου εκτιμούν ότι η παραχώρηση της σήμανσης θα οδηγήσει στην αδυναμία καταδίκης πολλών βιαστών και δολοφόνων- εκτίμηση που διέψευσε αμέσως, χωρίς ωστόσο να πείθει, ο αρμόδιος υπουργός Πρόληψης Εγκλημάτων, Τζέιμς Μπρόκενσάιρ.