Ημιυπαίθριοι: Παράταση για την πρώτη δόση

Παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου που αφορά την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων δίδεται σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει από τις Πολεοδομίες το απαραίτητο χαρτί. Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη την Τετάρτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος στα πολεοδομικά γραφεία, εξαιτίας του πλήθους των αιτήσεων οι υπηρεσίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο όλων των φακέλων και να υπολογίσουν το αναλογούν πρόστιμο

Παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου που αφορά την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων δίδεται σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει από τις Πολεοδομίες το απαραίτητο χαρτί.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη την Τετάρτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος στα πολεοδομικά γραφεία, εξαιτίας του πλήθους των αιτήσεων οι υπηρεσίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο όλων των φακέλων και να υπολογίσουν το αναλογούν πρόστιμο, με αποτέλεσμα ορισμένοι πολίτες να μην έχουν λάβει το αναγκαίο έγγραφο και να μην μπορούν να καταβάλλουν στις τράπεζες την πρώτη δόση έως και την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 (οπότε και λήγει η προθεσμία για την καταβολή της).

Για τον λόγο αυτό, οι προϊστάμενοι των πολεοδομικών υπηρεσιών καλούνται να παρατείνουν τη σχετική προθεσμία με αιτιολογημένη πράξη τους η οποία πρέπει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 10 Μαΐου 2011. Η κάθε υπηρεσία με εισήγησή της θα καταγράψει τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν και θα προτείνει τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου και του υπολογισμού του ειδικού προστίμου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης. Μετά τον έλεγχο και τον υπολογισμό των προστίμων, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται εντός προθεσμίας 15 ημερών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk