Γ. Πανάρετος: ομαλή η μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι πρέπει να διορθωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Στη δημιουργία μίας ομαλής γέφυρας από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο στοχεύει το υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πανάρετος.

{{{ audio1 }}}

«Σημασία έχει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε από το λύκειο και τι από το πανεπιστήμιο» τόνισε.

«Πρέπει να βρούμε ένα απλό τρόπο για να δημιουργήσουμε μία ομαλή γέφυρα από το λύκειο στο πανεπιστήμιο» είπε και πρόσθεσε ότι «συνήθως αγνοούμε τις δύο πλευρές της γέφυρας».

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι πρέπει να διορθωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

«Πρέπει και να ικανοποιούνται οι ανάγκες της Παιδείας και να μην προκαλέσουμε την κοινωνική αντίδραση» τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διάλογος για το θέμα των συγχωνεύσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι αποφάσεις θα ληφθούν «όταν είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα».

Ο κ.Πανάρετος τάχθηκε στο πλευρό της υπουργού Περιβάλλοντος, κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, στην ενδοκυβερνητική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα των αυθαιρέτων.

«Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να έχει επιλέξει για υπουργό έναν κατασκευαστή
» είπε ο υφυπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας ότι οι θέσεις της κ.Μπιρμπίλη ήταν γνωστές και κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα, ο κ.Πανάρετος δήλωσε ότι συμμερίζεται και τους προβληματισμούς του υπουργείου Οικονομικών για την εξεύρεση εσόδων, μέσα από το θέμα των αυθαιρέτων, για το οποίο έχει χαθεί ο έλεγχος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk