Αναδιάρθρωση υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή απεστάλη το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Διάταγμα προβλέπεται η σύσταση τεσσάρων νέων Υποδιευθύνσεων στις Διευθύνσεις Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή απεστάλη το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Διάταγμα προβλέπεται η σύσταση τεσσάρων νέων Υποδιευθύνσεων στις Διευθύνσεις Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα δημιουργούνται:

– Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος που θα ασχολείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «με την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων, του νομίσματος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των περιουσιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος».

– Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που θα ασχολείται με τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνονται εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και για την ασφάλεια αθλητικών αποστολών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και την βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και αθλητικών σωματείων, συνδέσμους φιλάθλων και αρμόδιους φορείς.

– Η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών που θα ασχολείται με τα τεχνικά μέσα καθώς επίσης με την έρευνα και μελέτη των νέων τεχνολογιών.

– Η Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων που θα ασχολείται με ειδικές έρευνες και με την προστασία μαρτύρων ειδικών κατηγοριών.

Επιπλέον θα γίνει αναδιοργάνωση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, επανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων της και μετονομασία της σε «Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων» με στόχο την αντιμετώπιση αδικημάτων που έχουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος

Δίνεται ακόμη η δυνατότητα στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, μετά από έγκριση ή διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. , να αναλαμβάνουν την διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων σε άλλες περιοχές.

Επίσης θα γίνει διαχωρισμός Υποδιευθύνσεων Αλλοδαπών και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σε Υποδιευθύνσεις Αλλοδαπών και Υποδιευθύνσεις Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk