Μολονότι προ εβδομάδων υπήρχε η σκέψη στον Παναθηναϊκό να μην προσληφθεί football manager και να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό της ομάδας ο προπονητής κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα (με τη βοήθεια ενός διοικητικού στελέχους με γνώση της ποδοσφαιρικής αγοράς), εν τέλει οι διοικούντες την ΠΑΕ φαίνεται να καταλήγουν στην απόφαση πως είναι (υπερ)απαραίτητη η παρουσία τεχνικού διευθυντή.

Η κρίσιμη περίοδος που διανύει ο σύλλογος (αγωνιστικά και οικονομικά), οι «γενναίες αποφάσεις» που πρέπει να ληφθούν, όπως δήλωσε προ εβδομάδων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης (κάτι που μεταφράζεται ως πλάνο περικοπών) και η αναγκαιότητα για «έξυπνες» κινήσεις στο επερχόμενο μεταγραφικό παζάρι, καθιστά καταλυτική την παρουσία ενός παράγοντα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διαθέτει:

1) Γνώση του αντικειμένου και της ποδοσφαιρικής αγοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2) Εμπειρία στις διαπραγματεύσεις.

3) Ευρύ κύκλο επαφών με ατζέντηδες και συλλόγους.

4) Ικανότητα στο σχεδιασμό ομάδων και στη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Με βάση αυτούς τους τέσσερις βασικούς άξονες ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας κινείται για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής (και οικονομικής βεβαίως) λύσης για το πόστο του τεχνικού διευθυντή, που παραμένει «ορφανό» μετά τις παραιτήσεις, αρχικά του κ. Κώστα Αντωνίου τον περασμένο Δεκέμβριο και ακολούθως του κ. Κάρλος Φρέιτας δύο μήνες αργότερα.

Επί του παρόντος, ο εκλεκτός δεν έχει βρεθεί, ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου η εκκρεμότητα να κλείσει το συντομότερο δυνατό. Φημολογείται ότι κατ’ αρχάς δέχθηκαν κρούση, αλλά αρνήθηκαν να αναλάβουν τη συγκεκριμένη θέση, οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές κκ. Ακης Ζήκος και Τάκης Φύσσας, ενώ λέγεται ότι προ μηνός έγινε διερευνητική επαφή και με τον πρώην τεχνικό διευθυντή των Πρασίνων κατά τη διετία 2007-2008, Βόσνιο κ. Γιάσμινκο Βέλιτς.

Επίσης, από το εξωτερικό επανήλθαν στο προσκήνιο οι περιπτώσεις του κροάτη πρώην άσου των Πρασίνων κ. Αλιόσα Ασάνοβιτς και του Ιταλού κ. Τζιανλούκα Νάνι, που απασχόλησε το Τριφύλλι και το περασμένο καλοκαίρι προτού προσληφθεί ο κ. Φρέιτας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γόντικας έχει πραγματοποιήσει μυστικές επαφές με δυο-τρεις υποψήφιους τεχνικούς διευθυντές, οι οποίοι έχουν θητεία στην αγγλική Πρέμιερσιπ και το ιταλικό Καμπιονάτο.

Αλλωστε, η εμπειρία και κυρίως η γνώση και οι επαφές στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά αποτελούν βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχει στο βιογραφικό του ο «εκλεκτός», καθώς άμεσα θα κληθεί να διαχειριστεί μια ελλειμματική ΠΑΕ με μεγάλη αναγκαιότητα για εξεύρεση-εξοικονόμηση χρημάτων (μέσω πωλήσεων και αποδεσμεύσεων) και με δεδομένες αγωνιστικές αδυναμίες που θα πρέπει να καλυφθούν μέσω «έξυπνων» μεταγραφικών κινήσεων, δεδομένου ότι οι μέτοχοι δεν προτίθενται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.