Πασχαλινή έξοδος με κερδισμένους τους προορισμούς οδικής κυρίως πρόσβασης ήταν η φετινή, καθώς όσοι ταξιδιώτες δεν επέλεξαν τη φιλοξενία συγγενών και φίλων τις αργίες, προτίμησαν χερσαίους προορισμούς αποφεύγοντας το πρόσθετο κόστος των ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι ξενοδόχοι πρόσφεραν φθηνά «πακέτα» και στους Ελληνες ταξιδιώτες που απέδρασαν από τις πόλεις έστω και για λιγότερες ημέρες διαμονής. Πολλοί έκλεισαν δωμάτια για το διήμερο Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα σε σχέση με τα παραδοσιακά τετραήμερα.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στη Ζάκυνθο. Οι αφίξεις στο νησί υπολογίζεται ότι αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία στο λιμάνι και τα ΚΤΕΛ.
Ομως στα ξενοδοχεία δεν υπήρξε ανάλογη εικόνα σημειώνει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου κυρία Χριστίνα Τετράδη. «Ούτε στην πόλη δεν γέμισαν», δηλώνει η κυρία Τετράδη προσθέτοντας ότι μόνο δέκα ξενοδοχεία άνοιξαν εκτός πόλης, ενώ οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες έμειναν «σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια».
Εκτός από την κίνηση, μειωμένη ήταν και η διάρκεια παραμονής στα ξενοδοχεία του νησιού, που είναι παραδοσιακός προορισμός την περίοδο του Πάσχα, καθώς για πρώτη φορά υπήρξαν «διήμερες παραμονές». Ορισμένοι «ήρθαν και το Μεγάλο Σάββατο», αναφέρει η πρόεδρος των Ξενοδόχων Ζακύνθου, θυμίζοντας ότι τα τετραήμερα ήταν δεδομένα τις προηγούμενες χρονιές.

«Ο κόσμος φοβήθηκε να πάει σε νησιά», εξηγεί σε ό,τι αφορά την κάμψη της ελληνικής αγοράς και προσθέτει ότι ανασταλτικός παράγοντας ήταν και το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρ’ ότι «για τη Ζάκυνθο δεν είναι μεγάλο». Ωστόσο συγκρίνοντας με χερσαίους προορισμούς, τονίζει ότι είχαν καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες, λόγω της πιο προσιτής πρόσβασης, μια και πολλοί προτίμησαν εκτός από το αυτοκίνητο, τα οργανωμένα πακέτα με πούλμαν ή και τα ΚΤΕΛ για να εξοικονομήσουν το κόστος της ακριβής βενζίνης.

Με σαφή την ένδειξη της συγκράτησης σε ό,τι αφορά την κατανάλωση, ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η πληρότητα στη Μαγνησία, φθάνοντας σε ποσοστό το 65%, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γ. Ζαφείρη.

Περίπου 4.000 ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο Πήλιο τις αργίες του Πάσχα, ωστόσο ο τζίρος των ξενοδοχείων «είναι μειωμένος», όπως τονίζει καθώς οι τιμές είναι χαμηλότερες «συνειδητά» για την προσέλκυση πελατών, με ένα εύρος από 60 έως 140 ευρώ. Η κίνηση ήταν «ελαφρώς αυξημένη» σε σχέση με την προσδοκώμενη, σημειώνει ο κ. Ζαφείρης, λόγω της εύκολης οδικής πρόσβασης στον προορισμό, ενώ προσθέτει ότι ιδιαίτερα καλές ήταν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών, λόγω της προσφοράς υψηλών παροχών σε αντίστοιχα χαμηλές τιμές.