Σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Κάιρο πρόκειται να μεταφερθεί ο Χόσνι Μουμπάρακ, μετά από εντολή του γενικού εισαγγελέα της χώρας και έπειτα τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου είναι σε θέση να ταξιδέψει.

Ο Μουμπάρακ κατέφυγε στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας έπειτα από λαϊκή εξέγερση που τερμάτισε την 30χρονη διακυβέρνησή του. Θα πρέπει τώρα να ανακριθεί για κατηγορίες διαφθοράς και φόνου.

«Ο γενικός εισαγγελέας έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να μεταφέρει τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στο νοσοκομείο Μαζράα των φυλακών Τόραχ στο Κάιρο» μόλις το νοσοκομείο είναι έτοιμο να τον δεχθεί, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ο Μουμπάρακ εισήχθη σε νοσοκομείο στο Σαρμ ελ-Σέιχ όταν παρουσίασε προβλήματα στην καρδιά του κατά τη διάρκεια ανάκρισης στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.

Το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου, που ανέλαβε την εξουσία όταν ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, βρίσκεται υπό έντονη πίεση να οδηγήσει τον πρώην πρόεδρο σε δίκη.

Η κατάσταση του Μουμπάρακ είναι σταθερή, δήλωσε ο εισαγγελέας Αμπντέλ Χαμίντ Μαχμούντ και δεν υπάρχει τίποτα που να τον εμποδίζει να ταξιδέψει.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως ο Μουμπάρακ μπορεί να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Κάιρο όσο το υπουργείο Εσωτερικών επιτηρεί τις προετοιμασίες στο νοσοκομείο των φυλακών Τόραχ.

Οι προετοιμασίες αυτές θα κρατήσουν τουλάχιστον ένα μήνα, είπε, επειδή το νοσοκομείο των φυλακών χρειάζεται εξοπλισμό στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πρέπει να λειτουργεί για ένα μήνα προτού δεχθεί ασθενείς.