Νέα αναθεώρηση για το έλλειμμα της Πορτογαλίας το 2010 στο 9,1% του ΑΕΠ

Νέα αναθεώρηση για το έλλειμμα της Πορτογαλίας το 2010 στο 9,1% του ΑΕΠ | tovima.gr

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας για το 2010 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, στο 9,1% του ΑΕΠ, έναντι του 8,6% που είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας.
Το Ιne ενημέρωσε την στατιστική υπηρεσία της ΕΕ (Eurostat) για την αναθεώρηση του ελλείμματος, «λόγω μιας αύξησης των αναγκών χρηματοδότησης και του χρέους της δημόσιας διοίκησης, της τάξεως του 0,5% και 0,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα».
Το δημόσιο χρέος της χώρας αναθεωρήθηκε ανοδικά επίσης, από το 92,4% στο 93% του ΑΕΠ, ή σε απόλυτα μεγέθη στα 160,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι το ελληνικό κρατικό χρέος στα τέλη του 2010 ήταν 340 δισ. ευρώ ή κοντά στο 150% του ΑΕΠ.
Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ενώ βρίσκεται τις ημέρες αυτές στην Πορτογαλία αποστολή της τρόικα (Κομισιόν ΕΚΤ και ΔΝΤ) που είναι επιφορτισμένη να διαπραγματευτεί με τις πορτογαλικές αρχές τα βασικά στοιχεία του σχεδίου διάσωσης, με ένα ποσό που προς το παρόν υπολογίζεται σε 80 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk