Αυξήσεις – σοκ στα διδάκτρα των βρετανικών πανεπιστήμιων

Αυξήσεις – φωτιά παρουσιάζουν τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων, όπως κατατέθηκαν για την επόμενη χρονιά, καθώς όλα πλην ενός έχουν ζητήσει αύξηση μεγαλύτερη των 6.800 ευρώ.

Αυξήσεις – φωτιά παρουσιάζουν τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων, όπως κατατέθηκαν για την επόμενη χρονιά, καθώς όλα πλην ενός έχουν ζητήσει αύξηση μεγαλύτερη των 6.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 122 από 123 πανεπιστήμια ζητούν περισσότερα χρήματα για την έγγραφη φοιτητών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, όμως 50 από αυτά αποφάσισαν να μην ανακοινώσουν δημοσίως το ύψος των διδάκτρων τους.

Από τα 76 πανεπιστήμια που έδωσαν στη δημοσιότητα τις αυξήσεις τους, τα 46 αποφάσισαν να χρεώσουν το μέγιστο επιτρεπτό ποσό αύξησης, δηλαδή 10.200 ευρώ, ενώ άλλα επτά θα χρεώσουν αυτό το ποσό για ορισμένα τμήματα.
Πέρυσι οι βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν πέρυσι τον Δεκέμβριο την αύξηση των διδάκτρων κατά 6.800 ευρώ, με τη δυνατότητα όμως η αύξηση αυτή να ανέβει στα 10.200 ευρώ «σε εξαιρετικές περιπτώσεις».

Οπως εκτιμάται, το μέσο ύψος των διδάκτρων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα κυμαίνεται γύρω στα 9.600 ευρώ και όχι στα 8.400 ευρώ, ποσό που είχε προβλέψει η βρετανική κυβέρνηση και επί του οποίου είχε βασίσει την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε τα πανεπιστήμια ότι αν η πλειοψηφία τους ορίσει δίδακτρα πολύ κοντά στο ποσό των 10.200 ευρώ τότε θα έρθουν αντιμέτωπα με περικοπές κονδυλιών και θέσεων φοιτητών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση του κόμματος των Εργατικών περίπου 36.000 πανεπιστημιακές θέσεις θα χαθούν στην προσπάθεια της συντηρητική κυβέρνησης να καλύψει το κενό της χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk