Στο 1,709 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της …πασχαλινής αμόλυβδης

Στο 1,709 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης σήμερα, Μ.Πέμπτη, και ενώ είναι σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με τις υψηλότερες τιμές ως συνήθως στα νησιά και τις χαμηλότερες στα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι ταξιδέψουν στην Κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα πληρώσουν επίσης συγκριτικά χαμηλότερες τιμές για να εφοδιαστούν με καύσιμα καθώς οι νομοί Πέλλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών είναι (μεταξύ άλλων) από τους φθηνότερους στη χώρα.

Στον αντίποδα η Κρήτη, τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι τιμές της αμόλυβδης ξεκινούν σήμερα από 1,617 ευρώ και κλιμακώνονται έως 1,899 ευρώ το λίτρο.

Αντιστροφή τάσης καταγράφεται στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου υποχώρησε οριακά, στα 92 λεπτά το λίτρο από 92,1 τη Μ.Τετάρτη. Οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται από 86 λεπτά έως 1,03 ευρώ.

Η επόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία κατά την οποία το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται με μειωμένο φόρο, ενώ απομένει να διευκρινιστεί η φορολογική πολιτική για την επόμενη χειμερινή περίοδο, αν δηλαδή θα προχωρήσει η εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης ή θα επιλεγούν άλλες λύσεις για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk