Πονοκέφαλος για τον δημοτικό ραδιοσταθμό της Αθήνας «9,84» αλλά και για άλλα δημοτικά ραδιόφωνα είναι η μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρείες. Έτσι, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από τους επικεφαλής τους ώστε να μην γίνει , τουλάχιστον άμεσα, η αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος λειτουργίας τους. Όλα αυτά όμως απαιτούν την αποδοχή ρύθμισης από την κυβέρνηση.

Η μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων θα ισοδυναμούσε ουσιαστικά με λουκέτο των περισσότερων σταθμών, αφού και δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιδότησης από τους οικείους δήμους , και υπάρχει πρόβλημα με το κόστος λειτουργίας τους και τα οικονομικά τους ανοίγματα.

Το ζήτημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο παρεμβάσεων στην ημερίδα («Το παρόν και το μέλλον των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης») που οργάνωσε ο 9,84 την Μ. Τετάρτη. Όπως φάνηκε , τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης , όσο και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος αλλά και οι επικεφαλής των δημοτικών ραδιοσταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόβαλλαν το αδιέξοδο που θα δημιουργήσει η μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε ανώνυμες εταιρίες.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι υπέρ της εξυγίανσης του 9,84 και της αναβάθμισής του και ότι θα δώσει μάχη για να μην κλείσει ο ραδιοσταθμός. Καθώς, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να δοθεί χρόνος για να εξυγιανθεί και να αναπτυχθεί ο 9,84 εκτιμάται ότι θα γίνει προσπάθεια να δοθεί παράταση διατήρησης του υπάρχοντος θεσμικού καθεστώτος στον 9,84 ως του χρόνου τον Ιούνιο, ώστε να υπάρξουν αλλαγές , προσέλκυση χρηματοδότησης από πηγές εκτός δήμου, πρόγραμμα με στόχο την αύξηση της ακροαματικότητας και των εσόδων. Όλα αυτά βέβαια δείχνουν ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας ώστε , τελικά, όταν γίνει η ανωνυμοποίηση να είναι βιώσιμο το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, όπως έλεγαν στελέχη από το επιτελείο του κ. Καμίνη….