Τσεχικό ενδιαφέρον για συνεργασία με τη ΔΕΗ

Ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της CEZ, Alan Svoboda, ανέφερε ότι η εταιρεία συμμετέχει ήδη στο διαγωνισμό για την παραχώρηση ενέργειας με μακροχρόνια συμβόλαια. Πρόκειται για το διαγωνισμό που αφορά στην ανταλλαγή (swap) λιγνιτικής ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και άλλων ενεργειακών εταιρειών και βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασαν στελέχη της τσέχικης εταιρείας ηλεκτρισμού, CEZ, αφού προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς και ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.

Ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της CEZ,
Alan Svoboda, ανέφερε ότι η εταιρεία συμμετέχει ήδη στο διαγωνισμό για την παραχώρηση ενέργειας με μακροχρόνια συμβόλαια. Πρόκειται για το διαγωνισμό που αφορά στην ανταλλαγή (swap) λιγνιτικής ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και άλλων ενεργειακών εταιρειών και βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η συμμετοχή θα εξαρτηθεί, από τον τρόπο που θα γίνει η απελευθέρωση και από τη διαχείριση των παγίων της ΔΕΗ», πρόσθεσε ο κ. Svoboda.

Σύμφωνα με το
Reuters, τα ισχυρά συνδικάτα της ΔΕΗ αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Αναφέρεται πάντως η κυβερνητική απόφαση, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, για περιορισμό της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51 σε 34%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk