Σταθερή η αξιολόγηση των ομολόγων Εθνικής και Alpha

Ο οίκος Moody’s διατήρησε σταθερή την πιστοληπτική αξιολόγηση των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha στην κατηγορία Baa3. Αντίθετα, υποβάθμισε τα αντίστοιχα ομόλογα της Marfin Popular Bank στην κατηγορία Baa1 από την κατηγορία Α3.

Ο οίκος Moody’s διατήρησε σταθερή την πιστοληπτική αξιολόγηση των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha στην κατηγορία Baa3.

Αντίθετα, υποβάθμισε τα αντίστοιχα ομόλογα της Marfin Popular Bank στην κατηγορία Baa1 από την κατηγορία Α3.

Η αξιολόγηση αφορά στα ομόλογα που εκδίδουν η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος καλυμμένων ομολόγων ΙΙ (covered bond programme II), η Alpha στο πλαίσιο του προγράμματος άμεσης έκδοσης (direct issuance covered bond programme) και η Marfin Popular Bank στο πλαίσιο του προγράμματος καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων (EUR 3m residential mortgage loans covered bond programme).

Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος Moody’s σημειώνει ότι τα καλυμμένα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος global covered bond programme καθώς και τα καλυμμένα ομόλογα της Eurobank παραμένουν υπό εξέταση, έως ότου ολοκληρωθούν τα μέτρα που παίρνουν οι δύο τράπεζες για να σταθεροποιήσουν την αξιολόγησή τους στα σημερινά επίπεδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk