Οι διοργανωτές του Βραβείου Μπούκερ απέδωσαν ματαθανάτια τιμή στην αγγλίδα συγγραφέα Μπέριλ Μπέινμπριτζ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό προηγούμενο. Το ειδικό αυτό βραβείο θεσπίστηκε ύστερα απ’ τον θάνατό της από καρκίνο στις 2 Ιουλίου 2010. Η επιτροπή έκρινε ότι η πολύ καλή συγγραφέας, που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1932, αδικήθηκε που δεν έλαβε έστω μια φορά το πιο λαμπρό λογοτεχνικό βραβείο του αγγλοσαξονικού κόσμου, μολονότι ήταν υποψήφια πέντε φορές ενώ ζούσε.

Τα πέντε βιβλία της, που κατά το παρελθόν ήταν υποψήφια, μπήκαν σε μια διαδικτυακή ψηφοφορία (όπου συμμετείχαν πάνω από 1.000 αναγνώστες) η οποία ανέδειξε ως το πλέον αγαπημένο το μυθιστόρημά της «Master Georgie» του 1998, που παρότι μπήκε στην βραχεία λίστα εκείνης της χρονιάς, έχασε την πρωτιά από το «Αμστερνταμ» του Ίαν Μακ Γιούαν.
Το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα που είναι τοποθετημένο στη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου εξετάζει την βρετανική παρουσία στο πεδίο των μαχών μέσα από τα μάτια και τα πεπραγμένα του κεντρικού ήρωα, ενός εθελοντή, του Τζωρτζ Χάρντι.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά με τον τίτλο «Ο νεαρός κύριος Τζώρτζυ» (1999) σε μετάφραση της Ρένας Χατχούτ, από τις εκδόσεις Καστανιώτη.