Ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού κυπέλλου της 30ης Απριλίου απέναντι στον Ατρόμητο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης έχει αποφασίσει να παρουσιάσει στους φίλους της ομάδας τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία μπορεί να παραμείνει βιώσιμη.

Μεσσίες δεν προκύπτουν από πουθενά, τα σενάρια για ενδιαφερόμενους επενδυτές σκάνε σαν φούσκες το ένα μετά το άλλο, οπότε ο διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής ομάδας πρέπει να σκαρφιστεί άλλες μεθόδους και τακτικές για να πείσει τους φίλους της Ενωσης να σταθούν στο πλευρό της υπάρχουσας διοίκησης και να συνδράμουν οικονομικά σε μία προσπάθεια που επί της ουσίας θα ξεκινήσει από το μηδέν.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει _ εάν κι εφόσον προκύψει ασφαλώς τέτοια διότι, κακά τα ψέματα, σε περίπτωση απώλειας του τροπαίου ουδείς μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της ομάδας και πως αυτές μπορεί να επηρεάσουν την ΑΕΚ σε διοικητικό επίπεδο _ ο κ. Αδαμίδης θα αναλύσει το πως η ΠΑΕ οδηγήθηκε πάλι σε ένα σημείο ιδιαίτερα κομβικό όσον αφορά την επιβίωσή της και ακολούθως θα προτείνει τρόπους δράσης και βασικούς άξονες του σχεδίου του. Οπως:

1. Την αναγκαστική μείωση του μπάτζετ για το ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι που συνεπάγεται και την πώληση ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να φέρουν ποσά τα οποία θα ανακουφίσουν την εταιρεία. Θα εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι δραστικές αλλαγές στο έμψυχο υλικό δεν θα συνεπάγονται και αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

2. Τη συμμετοχή των φίλων της ΑΕΚ στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Θα υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα με το ποσό που προσφέρει ο καθένας και βάσει αυτού θα καθορίζονται τα δικαιώματά του αλλά και οι προσφορές που θα έχει σε βασικές υπηρεσίες της εταιρείας (κάρτες διαρκείας, εμπορικά καταστήματα της ομάδας κ.α.).

3. Το πλάνο αποπληρωμής των (διακανονισμένων προς το δημόσιο και ληξιπρόθεσμενων προς διάφορους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς) χρεών τα οποία οι προηγούμενες διοικήσεις άφησαν να υπεροκτίζονται. Η προσπάθεια εξυγίανσης θα είναι ο βασικός στόχος της διοίκησης και δεν θα παρεκκλίνει από αυτόν για κανέναν (αγωνιστικό ή μη) λόγο.

4. Τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου. Ενδεχομένως αυτό να αποτελέσει και το βασικότερο όπλο της διοίκησης Αδαμίδη στην προσπάθειά της να πείσει τον κόσμο της ΑΕΚ να της δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη και να την στηρίξει στη δύσκολη εποχή που ακολουθεί. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πιστεύει ότι μετά τον τελικό θα είναι σε θέση να απευθυνθεί στους φίλους της ομάδας με αποδείξεις για την περάτωση του έργου κι όχι μοιράζοντας υποσχέσεις όπως οι προκάτοχοί του.

5. Την παραμονή της ομάδας στο ΟΑΚΑ εφόσον οι φίλοι της ΑΕΚ δείξουν ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια αγοράζοντας ικανό αριθμό καρτών διαρκείας ώστε η ΠΑΕ να μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τη διοίκηση του Σταδίου αλλά συνάμα να έχει κέρδος που θα τη βοηθήσει να καλύψει σημαντικό μέρος του μπάτζετ της. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιλεγεί ως έδρα η Ριζούπολη.