ΦΟΙΝΙΞ

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν πράγματι να προσφέρουν αξιόπιστα συνταξιοδοτικά προγράμματα σε βάθος χρόνου, με λύσεις προσαρμοσμένες όχι μόνο στις ανάγκες, αλλά και στις δυνατότητες του καθενός. Η Groupama Φοίνιξ ανταποκρίνεται ήδη στην επιταγή αυτή.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν πράγματι να προσφέρουν αξιόπιστα συνταξιοδοτικά προγράμματα σε βάθος χρόνου, με λύσεις προσαρμοσμένες όχι μόνο στις ανάγκες, αλλά και στις δυνατότητες του καθενός.

Η Groupama Φοίνιξ ανταποκρίνεται ήδη στην επιταγή αυτή: τα 3 ανανεωμένα «Οδός Αποταμίευσης – Σύνταξη» έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται στις οικονομικές δυνατότητες και τον τρόπο ζωής του καθενός με πολλαπλές μεταβλητές – συχνότητα και ύψος καταβολών με δυνατότητα μεταβολής τους ανάλογα με την επαγγελματική εξέλιξη, ηλικία έναρξης της σύνταξης, κλπ. – που επιτρέπουν στον καθένα να ανταπεξέλθει στη συστηματική αποταμίευση χωρίς θυσίες (βλ. παράδειγμα).

Πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική ή συμπληρωματική λύση προσφέρουν τα επίσης ιδιαίτερα ευέλικτα Unit Linked προϊόντα της Groupama Φοίνιξ που επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, χαμηλές εφάπαξ ή περιοδικές καταβολές ασφαλίστρων (από 50€ / μήνα) και τη κατά βούληση αλλαγή επενδυτικής επιλογής. Η επενδυτική διαχείριση των προϊόντων γίνεται στη Γαλλία, από την Groupama Asset Management, θυγατρική του Ομίλου Groupama η οποία διακρίνεται συνεχώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις της (το 2011 έλαβε για 5η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Eurofonds της καλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων για τις επιδόσεις της επί 7 χρόνια).

Ξεκινάμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο


Ποτέ δεν είναι νωρίς
για ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, αφού όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τόσο οικονομικότερο είναι για μας και τόσο μεγαλύτερες μπορούν να είναι οι αποδόσεις των χρημάτων μας. Ποτέ όμως δεν και αργά, αφού με μια σωστή επιλογή μπορούμε να διασφαλίσουμε πολύ ικανοποιητικά ποσά σύνταξης.

Προγράμματα γεμάτα οφέλη

Τα προγράμματα Οδός αποταμίευση – σύνταξη:

· Προσφέρουν εγγύηση για το 100% του κεφαλαίου που θα έχουμε αποταμιεύσει με εγγυημένη ετήσια απόδοση 3,35% (το μεγαλύτερο τεχνικό επιτόκιο της αγοράς)
· Παρέχουν επιπλέον όφελος από τυχόν μεγαλύτερες αποδόσεις (πέραν του 3,35%), οι οποίες αυξάνουν το ποσό του εφάπαξ ή της σύνταξής μας
· Μας προτρέπουν να αποταμιεύουμε σε τακτική βάση τα χρήματά μας
· Κοστίζουν λιγότερο απ’ ότι συνολικά καταβάλλουμε αφού τα ασφάλιστρα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά μας (με την ισχύουσα νομοθεσία)
· Παρέχουν την επιλογή της προστασίας από τον πληθωρισμό μέσω της ετήσιας αναπροσαρμογής των καταβολών μας
· Επιτρέπουν την αυξομείωση των καταβολών μας ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες
· Εξασφαλίζουν τα αγαπημένα μας άτομα σε περίπτωση ατυχούς γεγονότος (απώλειας ζωής)
· Μας προστατεύουν σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των καταβολών μας, λόγω ανικανότητας από ασθένεια ή ατύχημα. Το συμβόλαιό μας συνεχίζει να πληρώνεται από την Groupama Φοίνιξ και παραμένει σε ισχύ μέχρι τη λήξη του.

Πώς λειτουργούν τα προγράμματα

Τα Οδός Αποταμίευσης – Σύνταξη προσαρμόζονται στα μέτρα μας:

· Εμείς επιλέγουμε, από σήμερα, το ποσό της σύνταξης που επιθυμούμε να πάρουμε στη λήξη του συμβολαίου μας ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα και τον τρόπο ζωής μας, ή
· Επιλέγουμε το ποσό που επιθυμούμε να αποταμιεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το ποσό που θα εισπράξουμε στη λήξη της ασφάλισης εξαρτάται από την ηλικία μας κατά την έναρξη των καταβολών μας, από το ύψος των καταβολών μας και από τη διάρκεια που θα επιλέξουμε.
· Εμείς ορίζουμε την ηλικία που θα ξεκινήσει η σύνταξή μας (μετά το 55ο έτος)
· Εμείς επιλέγουμε τη συχνότητα των καταβολών μας (κάθε τρίμηνο, εξάμηνο ή έτος)
· Εμείς επιλέγουμε τον τρόπο είσπραξης της σύνταξής μας στη λήξη του συμβολαίου (εφάπαξ ή με μηνιαία σύνταξη ισοβίως ή ένα μέρος εφάπαξ και το υπόλοιπο μηνιαίως)

Παράδειγμα ασφάλισης για νέο 20 ετών, με έναρξη σύνταξης στα 65 για παροχή εγγυημένης μηνιαίας σύνταξης €500

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΧαμηλής εκκίνησης με αναπροσαρμοζόμενο ασφάλιστροΣταθερού ασφαλίστρου Εφάπαξ καταβολής ασφαλίστρου
ΜΕ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ή ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ€ 524 ετησίως (€44 μηνιαίως)€ 748 ετησίως (€62 μηνιαίως)€ 15.746 εφάπαξ καταβολή
ΕΧΟΥΜΕ
ΙΣΟΒΙΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ €500,00€500,00€500,00
ήήήή
ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ € 71.409,00€ 71.409,00 € 71.409,00

Το πρόγραμμα χαμηλής εκκίνησης 2% απευθύνεται κυρίως σε νέους που τα εισοδήματά τους είναι αρχικά χαμηλά ενώ αυξάνουν με την πάροδο του χρόνου, και με τη προσδοκώμενη επαγγελματική τους εξέλιξη.

Και για τις 3 προτάσεις, στην έναρξη της συνταξιοδότησης μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ της ισόβιας μηνιαίας εγγυημένης σύνταξης των € 500 ή εφάπαξ ποσού €71.409,00

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk