Ο Αστέρας Τρίπολης, παίζοντας χωρίς άγχος επικράτησε με γκολ των Πουλίδο (7’, 41’) και Λαδάκη (44’), στο «κύκνειο άσμα» του στη Super League του Πανιωνίου με 3-1. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 87’ με τον Γκαλίτσιο.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη εντός έδρας νίκη για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη. Οι γηπεδούχοι αποχαιρέτησαν την κατηγορία, τερματίζοντας στην 14η θέση με 31 βαθμούς σε 30 παιχνίδια. Από την άλλη ο «αδιάφορος» Πανιώνιος έπεσε στην 10η θέση έχοντας 35 πόντους.

Δυνατό ξεκίνημα από τον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και μόλις στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με τον Πουλίδο. Ο αμυντικός των Αρκάδων βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Κυανέρυθρων και με ένα πολύ ωραίο γυριστό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες πριν το πρώτο 20λεπτο. Συγκεκριμένα στο 15ο λεπτό ο Μπαστία σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Παναγόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα ο Φρανκού μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ωστόσο ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν στο σωστό σημείο και απομάκρυνε το σουτ του.

Το τρίλεπτο του… τρόμου

Το συγκρότημα του Δερμιτζάκη στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε το 2-0 και πάλι με εκτελεστή τον Πουλίδο. Ο παίκτης των γηπεδούχων έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της μεγαλής περιοχής του Πανιωνίου και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Πριν κοπάσουν οι πανυγηρισμοί των λιγοστών οπαδών που ήταν στο γήπεδο, ο Λαδάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0! Ο Ελληνας αμυντικός με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έδωσε στο 44′ αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Παιχνίδι κέντρου

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πανιώνιος προσπάθησε να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ που θα τον ξανάβαζε στο… κόλπο του παιχνιδιού, ωστόσο οι παίκτες του Δερμιτζάκη είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος

Ο Τάκης Λεμονής, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στην θέση του Αναστασόπουλου τον Κολοβό. Ο δεύτερος μάλιστα είχε και δοκάρι στο 82’ όταν το σουτ που επιχείρησε από πλάγια δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί στο 87’ όταν ο Γκαλίτσιος έπιασε ωραία την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουμόρτζι και μείωσε σε 3-1. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης, που δεν ήταν αρκετοί για να τον κρατήσουν και για του χρόνου στην Super League.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Πουλίδο (46′ Κερ), Άλβες,Μπαστία, Λαδάκης (80′ Τσαμπούρης), Φρανκόου (68 Φορτούνης), Αρσενίεβιτς, Μάρτινς, Ματούσιακ

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Παναγόπουλος, Κβιρκβέλια, Κοντοές (46′ Σάμαρης), Σιόβας, Λάτκα, Γκαλίτσιος,Αναστασόπουλος (63′ Κολοβός), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Μήτρογλου, Σβέρκος (41′ Σάλαλι)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης