Ο Αρης επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια, αλλά η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού (3-2), έδωσε στην ομάδα του Βόλου το εισιτήριο για τα Playoffs. Νέτο (26΄) και Περέιρα (47΄) τα γκολ για τους Κίτρινους, ο Σταθάκης (40΄) ισοφάρισε προσωρινά για τους Ακρίτες.

Ολα ανοιχτά στο πρώτο

Ο Αρης, όπως ήταν λογικό, είναι αυτός που έχει την κατοχή της μπάλας και βγαίνει μπροστά από τα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει απειλητικός προς την εστία του Λυμπερόπουλου. Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης σημειώνεται στο 14΄ με τον Μπομπαντίγια, να σουτάρει έπειτα από ατομική ενέργεια, με τον Λυμπερόπουλο να διώχνει. Στο 16΄ ο Πορτίγια επιχειρεί νέο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ελληνα γκολκίπερ να ξαναδιώχνει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μπαμπαντίγια παίρνει την κεφαλιά και ο Κατόνγκο δι΄χνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή, πριν αυτή μπει γκολ.

Και ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ανοίξει το σκορ, ο Αρης περνάει και αυτός μπροστά στο σκορ στο 26΄. Μετά από ατομική ενέργει το Καστίγιο από αριστερά και σέντρα σουτ, ο Νέτο στην επαναφορά ανοίγει το σκορ για τους Κίτρινους. Η Ξάνθη μετά το γκολ που δέχεται, «ξυπνάει» και απειλέι πρώτη φορά στο 30΄. Μετά από σέντρα του Κατόνγκο ο Μαρσελίνιο πιάνει σουτό σουτ, με τον Βελλίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Η ομάδα του νίκου Παπαδόπουλου συνεχίζει να πιέζει και φτάνει στην ισοφάριση στο 39΄. Ο Σταθάκης εκτέλεί με δύναμη ένα φάουλ από τα 25 μέτρα, ο Βελλίδης αιφνιδιάζεται και οι Ακρίτες κάνουν το 1-1. Η τελευταία μεγάλη στιγμή του ημιχρόνου ανοίκει στον Αρη με τον Νέρι Καστίγιο να πιάνει έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Πήρε αυτό που ήθελε, αλλά…

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπαίνει από την αρχή για να πετύχει το γκολ της νίκης και μάλιστα στην πρώτη φάση της επανάληψης καταφέρνει να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο στο 47΄, η μπάλα μετά από κόντρες φτάνει στον Ντανίλο Περέιρα που με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ξαναδίνει το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Η ακριτική ομάδα προσπαθεί να απαντήσει άμεσα στο 50΄ με τον Μαρσελίνιο μετά από ατομική ενέργεια να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή του Αρη, πέφτει στο έδαφος μετά το μαρκάρισμα του Βαγγέλι, με τον Σιδηρόπουλο, σωστά, να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στους Κίτρινους με τον Νέτο να σουτάρει από τα αριστερά και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει μόλις έξω από τα δοκάρια του Λυμπερόπουλου.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης στη συνέχεια έπεσε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες να φαίνεται να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και τον Αρη να έχει το μυαλό του στο ματς του Βόλου. Τα ευχάριστα μαντάτα όμως δεν ήρθαν αφού ο Μαρτίν σκόραρε στο 85΄ και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που ήθελε για την είσοδό του στα Playoffs, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Γκλέισον, Σταθάκης, Στιούαρτ, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόνγκο (60′ Καθάριος), Βασιλακάκης (86′ Κομεσίδης), Πόι (71′ Μάνταλος), Σουάνης.

Αρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Τσέζαρεκ (60′ Μενδρινός), Μίσελ, Πορτίγια, Μπομπαντίγια (91′ Αραβίδης), Λαζαρίδης, Ντανίλο Περέιρα, Βανγκέλι, Καστίγιο (87′ Σακάτα).