Ο Πανιώνιος επικράτησε με 89-80 του Αρη στην παράταση (κ.α 73-73) σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και έκανε το αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα ο Αρης έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την τρίτη θέση στην τελευταία αγωνιστική, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Κολοσσού.

Ο Ροκ Αντερσον ευστόχησε σε τρίποντο λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση και έγινε ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του που βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους στην τελευταία περίοδο, αλλά κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει τη σπουδαία νίκη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 9-3 στην αρχή του αγώνα μετά από καλάθι και φάουλ του Κόβιλ. Ο Αρης αντέδρασε και ισοφάρισε σε 9-9 με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Χαραλαμπίδη που ξεκίνησε «ζεστός» τον αγώνα.

Ο Χατζηβρέττας έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς με 16-18 λίγο πριν το τέλος της περιόδου με τον Μπατή να ευστοχεί έξω από τη γραμμή των 6,75 και να διαμορφώνει το 19-18 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου με καμία από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Ο Ιωάννου έδωσε «αέρα» 4 πόντων στην ομάδα του (26-22) όμως ο Αρης με τρίποντο του Μπράουν προηγήθηκε εκ νέου με 28-30. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε με ένα επιμέρους σκορ 9-3 να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (33-39) με λέι απ του Μπράουν.

Η ομάδα του Σούμποτιτς εκμεταλλευόμενη την ευστοχία της στα τρίποντα (45%) σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που ήταν ιδιαίτερα άστοχος, κατάφερε να «χτίσει» μια μικρή διαφορά στο ημίχρονο δείχνοντας μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αρης άρχισε να παίζει πιο πολύ μέσα στην ρακέτα με τον Τόμας και δεν αρκέστηκε σε μακρινά σουτ, με τον Πανιώνιο να δείχνει εγκλωβισμένος.

Η διαφορά έφθασε στο +11(46-56) με τους Νεοσμυρνιώτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν στην άμυνα τους αντιπάλους τους. Ο Άρης είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα μέχρι το 36’ (57-67) και τίποτα δεν έδειχνε να απειλεί τη διαφαινόμενη νίκη του, με τους γηπεδούχους να είναι ιδιαίτερα άστοχοι.

Το σκηνικό άλλαξε πλήρως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο να τρέχει 11-0 σερί για το 68-67 έχοντας πρωταγωνιστές το δίδυμο των Τσιάρα και Κόβιλ που βγήκαν νικητές από όλες τις προσωπικές μονομαχίες κοντά στο καλάθι.

Το τελευταίο λεπτό στην Νέα Σμυρνή δεν προσφερόταν για…καρδιακούς, με τον Χατζηβρέττα να προσπαθεί να δώσει την νίκη στον Άρη πετυχαίνοντας τέσσερις πόντους για το 70-71. Στη συνέχεια ο Μπατής έχασε τρίποντο και ο Χαραλαμπίδης με 2/2 βολές έκανε το 70-73 στα -5’’ Ο Άντερσον όμως ήταν… εκεί για τον Πανιώνιο. Αρχικά περίμενε στη γωνία για τρίποντο, αλλά κόπηκε από τον Μπάβτσιτς. Ξαναπήρε τη μπάλα όμως, και με εύστοχο τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση.

Η ψυχολογία ήταν πια με το μέρος του Πανιωνίου, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να παίζει συγκεντρωμένη και να μην αφήνει περιθώρια στον «ζαλισμένο» Αρη να διεκδικήσει τη νίκη. Ετσι «καθάρισε» τον αγώνα από τα πρώτα λεπτά του έξτρα πεντάλεπτου παίρνοντας τη νίκη με 89-80.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-39, 51-59, 73-73, 89-80

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 13 (2), Αθανασούλας, Γιαννόπουλος, Τσιάρας 22 (4), Αθηναίου, Μπατής 8, Γιάνκοβιτς 11, Ιωάννου 11 (1), Σαρικόπουλος 2, Κοβίλ 18, Παραγιός 4.

Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 18 (2), Ουίντερς, Ταπούτος 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 19 (2), Χαραλαμπίδης 20 (3), Κουμπούρας, Μπάβσιτς 4, Σλούκας 4, Τόμας 9.