Δήλωση του πρωταγωνιστή δεν υπάρχει, παρά μόνο αποκλειστικές πληροφορίες της αγγλικής εφημερίδας «Sun»: Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κ. Ζοζέ Μουρίνιο θα είναι ο επόμενος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγραψε με πηχιαίους τίτλους στο οπισθόφυλλό της την Παρασκευή (15/4) η αγγλική εφημερίδα αναφέροντας στο σχετικό δημοσίευμα ότι «ο πορτογάλος προπονητής αποκάλυψε σε στενούς φίλους του ότι το καλοκαίρι του 2012 η Γιουνάιτεντ θα είναι έτοιμη να τον υποδεχτεί»!

Παράλληλα η αγγλική εφημερίδα θύμισε πρόσφατες δηλώσεις του νυν προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είχε πει: «Ο Ζοζέ είναι φίλος μου. Μιλάμε αρκετά συχνά και στις πρόσφατες συνομιλίες μας αναφερόμαστε και στο μέλλον του. Απ’ όσο καταλαβαίνω επιθυμία του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Αγγλία. Είναι δύσκολο για εμένα να υπολογίσω πότε θα αποχωρίσω από τη Γιουνάιτεντ, καθώς αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από την υγεία μου».

Ο κ. Μουρίνιο έχει συμβόλαιο ως το 2014 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η σχέση του με τους διοικούντες τη Βασίλισσα είναι αρκετά τεταμένη και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει νωρίτερα. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Sun» γίνεται γνωστό ότι στη λίστα των προπονητών που εξετάζει η διοίκηση της Γιουνάιτεντ για τους πιθανούς διαδόχους του σερ Αλεξ, φιγουράρει και το όνομα του προπονητή της Εβερτον κ. Ντέιβιντ Μόις.

Οσο για τον πορτογάλο προπονητή το μόνο στοιχείο που έδωσε στη δημοσιότητα όσον αφορά στην επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Αγγλία είναι η δήλωση στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πάω στην Μάντσεστερ Σίτι. Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο» είπε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον κ. Ρομπέρτο Μαντσίνι, όπως είχε κάνει και πριν από τρία χρόνια στην Ιντερ οδηγώντας την στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ιταλίας και του Τσάμπιονς Λιγκ…