Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων να αναστείλουν την κατάληψη του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά οδό Αθηνάς έπαιξε η θετική έκβαση της υπόθεσης των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ στον ‘Αρειο Πάγο.

Τα σωματεία εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων και οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να αναστείλουν την κατάληψη, δίνοντας το περιθώριο για περαιτέρω διαβουλεύσεις υπό τα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους.

Εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος για πρωτοβουλίες και από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, μετά την απόφαση του Ανώτατου Πολιτικού Δικαστηρίου της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων σχολίαζαν ότι «ο κ. Καμίνης πορευόταν πάντα με βάση το νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Έτσι, πορεύεται και τώρα. Στο πλαίσιο αυτό είναι καλοδεχούμενη κάθε απόφαση δικαστηρίου που συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης».

Μετά την απόφασή τους, οι συμβασιούχοι ξεκίνησαν πορεία προς το κτίριο της Οδού Λιοσίων, κλείνοντας αυτό τον κύκλο των κινητοποιήσεων, αλλά εμμένοντας στο αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, επιτροπή των συμβασιούχων παρέμεινε στο κτίριο και υποδέχθηκε ήδη υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κυρία Νανά Σπυροπούλου, ώστε ύστερα από έλεγχο του κτιρίου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φθορές, να παραδοθεί στο δήμο.