Σε πλήρη αντίθεση με μεγάλο αριθμό βουλευτών και στελεχών της Ν. Δ. ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς, κάλυψε πλήρως πριν από λίγο τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη.

Με μια ιδιαίτερα θερμή δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες και αφού είχε προηγηθεί συνάντησή τους σε αίθουσα του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σαμαράς, τον αποκάλεσε, όχι μόνο φίλο του, αλλά και «περιφερειάρχη μας».

Ο κ. Σαμαράς, αδιαφορώντας για τις ενστάσεις που υπάρχουν και εντός κόμματος για την πολιτική κάλυψη που δίνει το κόμμα στον κ. Ψωμιάδη, του δήλωσε την αγάπη που έχει όλη η Ν. Δ. γι’ αυτόν, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να εξουδετερώσει τις οποίες σκέψεις του περιφερειάρχη που έχει μεγάλη επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα, για ενδεχόμενη πολιτική κίνηση.

Η θετική αυτή στάση του κ. Σαμαρά, όπως ήταν αναμενόμενο, ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη, καταδικασθέντα από το Εφετείο σε ένα έτος, λόγω παράβασης καθήκοντος. Μάλιστα, ευχαρίστησε την Κ. Ο. και όλο το κόμμα, αλλά και προσωπικά τον κ. Σαμαρά, γιατί όπως είπε, και πριν και μετά τη δίκη ήταν δίπλα του.

«Συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και όπως έχω δηλώσει και εγώ, είμαι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι η κυρίαρχη σήμερα δύναμη, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ολόκληρης της κεντροδεξιάς» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, στέλνοντας και μήνυμα, κυρίως προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη που ήταν από τους πρώτους που τον συνάντησε.

Σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος της Ν. Δ. -που ξεκινάει σε λίγο διήμερη περιοδεία στη Θράκη- αναφέρθηκε στον «Καλλικράτη» και στα προβλήματα που έχει.

«Είναι μία κατάσταση, η οποία από πλευράς θεσμικής, αλλά και από πλευράς εκτέλεσης, καταρρέει. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συνεχίσουμε να το θέτουμε και στη Βουλή και στον Ελληνικό λαό, προκειμένου να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει αυτός ο νέος θεσμός γενικότερα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Γιατί έργα δεν γίνονται, εξελίξεις δεν υπάρχουν. Τους είχαμε προειδοποιήσει. Σήμερα ο κόσμος το ζει. Ελπίζω αύριο η κυβέρνηση να αλλάξει μυαλά και να καταλάβει το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με το νέο αυτό θεσμό γενικότερα».