Β. Κορκίδης : Δεν αντέχουν άλλα επικαιροποιημένα μνημόνια οι μικρομεσαίοι

«Το ερώτημα είναι για πόσα χρόνια και πόσες επικαιροποιήσεις του μνημονίου μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας μπορεί να κάνει σήμερα κάποιο σχεδιασμό, έστω και μεσοπρόθεσμο», τόνισε μεταξύ των άλλων σε δήλωση του ο κ. Β.Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγική 2012 – 2015.

«Το ερώτημα είναι για πόσα χρόνια και πόσες επικαιροποιήσεις του μνημονίου μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας μπορεί να κάνει σήμερα κάποιο σχεδιασμό, έστω και μεσοπρόθεσμο», τόνισε μεταξύ των άλλων σε δήλωση του ο κ. Β.Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγική 2012 – 2015 και πρόσθεσε ότι «κινούμαστε αποκλειστικά με την μέριμνα του παρόντος και ακόμη περισσότερο αδυνατούμε να εμπνεύσουμε στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας μεσοπρόθεσμες σκέψεις αισιοδοξίας».

Ειδικότερα ο κ.Κορκίδης στις δηλώσεις του επισήμανε ότι «μπορεί η Ελλάδα να αποκτά για πρώτη φορά μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχεδιασμό, αλλά και για πρώτη φορά βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης που της στερεί τις όποιες επιλογές. Οι στρατηγικοί στόχοι του πλαισίου δεν είναι μόνο σχεδιασμός δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά κυρίως είναι η εφαρμογή ενός ακόμη σκληρού πακέτου μέτρων».

Αλλά όπως συμπλήρωσε «η μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική, δυστυχώς, δεν έλεγξε την εξέλιξη του δημόσιου χρέους, δεν κέρδισε το στοίχημα της ανάπτυξης, δεν δημιούργησε συνθήκες σταθερότητας και αξιοπιστίας, δεν πέτυχε τους στόχους στα δυο σκέλη του προϋπολογισμού, αφού περιόρισε το ΑΕΠ κατά 6% και τα έσοδα από φόρους κατά 11%, εφαρμόζοντας σκληρά και υπερβολικά μέτρα ενός φαύλου κύκλου λιτότητας και επιμένοντας στην αποτυχημένη και αντιδημοφιλή διαδικασία του μνημονίου».

Συμφώνησε ωστόσο ότι «η ελληνική αγορά συμφωνεί πως η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει έναν οδικό χάρτη αναπτυξιακής πολιτικής και έναν πολυετή προϋπολογισμό, ο οποίος όμως θα προϋποθέτει ένα δίκαιο και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον που δεν θα μεταβάλλεται ούτε θα περιορίζεται από τον πολιτικό χρόνο της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία