Φρέσκια μπίρα για περισσότερο καιρό

Γερμανοί χημικοί κατάφεραν να βρουν το μυστικό διατήρησης της φρεσκάδας της μπύρας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Γερμανοί χημικοί κατάφεραν να βρουν το μυστικό διατήρησης της φρεσκάδας της μπύρας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μονάχου απομόνωσαν ένα μόριο που σύμφωνα με τις μελέτες τους, μπορεί να κάνει τη μπύρα να διατηρήσει την γεύση της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες, που δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, θεωρούν πως το μυστικό είναι να καταφέρουν να αποφύγουν την διάσπαση του μορίου αυτού, που οδηγεί σε αυτή τη χαρακτηριστική δυσάρεστη γεύση λίγο μετά το άνοιγμα ενός μπουκαλιού.

Οι χημικοί, οι οποίοι κάνουν πειράματα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο για πάνω από μια δεκαετία, πιστεύουν τώρα πως αυτό μπορεί πλέον να επιτευχθεί αν καταφέρουν και ρυθμίσουν την οξύτητα της μπύρας την στιγμή που αυτή παρασκευάζεται. Ένα δεύτερο στοιχείο επισης που μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η μπύρα να παραμένει μονίμως φυλαγμένη σε μια συγκεκριμένη, παγωμένη, θερμοκρασία, η οποία ακόμη δεν έχει καθοριστεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, η μπύρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, της απώλειας οστικής μάζας που οδηγεί σε κατάγματα. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αναφέρουν ότι η μπύρα είναι μια σημαντική πηγή πυριτίου, ένα βασικό συστατικό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk