Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και η δημιουργία περιφερειακών Conventions Bureaus, σε συνέχεια αυτών που ήδη λειτουργούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με θετικά αποτελέσματα, συζητήθηκε σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού υπό την προεδρία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη και τη συμμετοχή επαγγελματικών φορέων, καθώς και των μελών της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, η οποία πρόκειται να λάβει θεσμικό χαρακτήρα.

Αμεσοι στόχοι της Επιτροπής είναι η διαμόρφωση της στρατηγικής για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, η καταγραφή των συνεδριακών υποδομών της χώρας και η κατάρτιση Μητρώου Συνεδρίων και Συνεδριακών Επιχειρήσεων, καθώς και των εξελίξεων και των τάσεων της διεθνούς αγοράς. Παράλληλα θα ασχοληθεί με την οργάνωση της συστηματικής στατιστικής παρακολούθησης της ελληνικής και διεθνούς αγοράς στον κλάδο αυτό, τη συνδρομή στις Περιφέρειες για την κατάλληλη οργάνωση και υποδομές σε ό,τι αφορά την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού και την προώθηση των κατάλληλων ενεργειών για την νομική θωράκιση αυτής της δραστηριότητας.

Η κεντρική επιτροπή για τον συνεδριακό τουρισμό θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), έναν εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), δυο εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), έναν εκπρόσωπο του Γραφείου Συνεδριών Αθηνών (Athens Convention Bureau), έναν εκπρόσωπο του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention and Visitors Bureau) και από έναν εκπρόσωπο από τη Ρόδο, την Κω, την Κρήτη τη Χαλκιδική, με παράλληλη εκπροσώπηση και της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και έναν εκπρόσωπο του υφυπουργού ο οποίος θα προεδρεύει. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης το θέμα εκπροσώπησης στις διεθνείς εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού, ενώ ο υφυπουργός ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να υποβάλουν προτάσεις οι οποίες και θα συζητηθούν σε νεότερη συνεδρίας της Επιτροπής.