Ο Απόστολος Ταμβακάκης Manager of the Year 2010

Στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας απονεμήθηκε το βραβείο Manager of the Year 2010 στην εκδήλωση-θεσμό που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΕΔΕ. Η απονομή έγινε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής. Στην ομιλία του ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι χρειάζεται συναίνεση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και θα πως θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την έννοια της συνευθύνης.
Το βραβείο απονέμεται σε πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο ή γενικό διευθυντή εταιρείας ή οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε επιτυχώς αύξηση κεφαλαίου 1,8 δισ. ευρώ ενισχύοντας την κεφαλαιακή της βάση και είχε πολύ καλά αποτελέσματα από τις θυγατρικές της.

Το βραβείο «Manager of the Year» προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕ το 2002 και επαναπροκηρύσσεται από τότε κάθε χρόνο.
Το 2002, η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το 2003, Manager of the Year ανακηρύχθηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, το 2004 ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, το 2006 ο κ. Τάκης Αράπογλου, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 ο κ. Σπύρος Δεσύλλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΙΣ – Unilever, το 2008 ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. και το 2009 ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Διευθυντής της Coca Cola Τρία Έψιλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk