Εντεκα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από τον θάνατο του Ακη Πάνου και στις 9 Μαΐου, στο θέατρο Badminton θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στη μνήμη του στο πλαίσιο της σειράς «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού».

Ασυμβίβαστος δημιουργός ο Ακης Πάνου, άφησε το στίγμα του στο λαϊκό τραγούδι όχι μόνο με τα κομμάτια που έχει υπογράψει αλλά κυρίως με την στάση του. Ο ίδιος άλλωστε είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του αναρχικό αλλά δίνοντας την δική του ερμηνεία «Είμαι αναρχικός με την πραγματική έννοια του όρου και όχι του βιτρινοθραύστη. Εχω δικό μου κόμμα, του οποίου είμαι ιδρυτής, αρχηγός και μόνος οπαδός. Προσπαθώ να βάλλω εναντίον αυτού του συστήματος με το μόνο μέσον που διαθέτω: τη συνεχώς διαμορφούμενη λογική μου».

Οχι όμως τη λογική του, αλλά και μια σειρά τραγουδιών (ο Ακης Πάνου έγραφε όχι μόνο τη μουσική αλλά και τους στίχους) όπου μεταξύ άλλων μιλά για τον θρίαμβο και την πτώση, το θάνατο και τη ζωή. Τραγούδια της αγάπης και του έρωτα, αλλά και της κοινωνικής κριτικής, τραγούδια μαρτυρίες, όλα προσωπικά και όλα αυτοβιογραφικά.

Στην βραδιά της 9ηςΜαΐου συμμετέχουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λιζέτα Καλημέρη, Λάμπρος Καρελάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Ντουνιάς και Μπάμπης Στόκας όπου θα συναντηθούν στη σκηνή του Θεάτρου Badminton για να τραγουδήσουν τα πλέον εμβληματικά τραγούδια του Ακη Πάνου (Ρολόι – Κομπολόι, Ολο χαλάς, Η πιο μεγάλη ώρα, Τρελός, Και τι δεν κάνω, Η ζωή μου όλη, Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός, κ. ά.)

Τα τραγούδια θ’ αποδώσει η λαϊκή ορχήστρα «Καρέ – καρέ» η οποία αποτελείται από τους: Δημήτρη Μαργιολά (μπουζούκι), Νίκο Κρέτση (μπουζούκι), Γιώτη Σαμαρά (κιθάρα), Νίκο Καλαντζάκο (πιάνο), Δήμο Πολυμέρη (ακορντεόν), Γιάννη Σαρίκο (κρουστά) και Παναγιώτη Γεωργοτά (μπάσο).Αφηγήσεις Στέλιος Ελληνιάδης και καλλιτεχνική διεύθυνση – παραγωγή Μιχάλης Κουμπιός.

Τιμές Εισιτηρίων:Α Ζώνη: 40€Β Ζώνη: 35€ Γ Ζώνη: 30€Δ Ζώνη: 20€Ε Ζώνη: 10€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, www.ticketnet.gr, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC.