Σούπερ Λίγκα: Υποβιβάζονται οι ομάδες χωρίς πιστοποιητικό

Κατά τη συνεδρίαση του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Super League αποφασίστηκε ότι το ερχόμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2011/12 θα ξεκινήσει στις 27 και 28 Αυγούστου, καθώς επίσης και ότι οι ομάδες που δεν θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής θα καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Κατά τη συνεδρίαση του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Super League αποφασίστηκε ότι το ερχόμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2011/12 θα ξεκινήσει στις 27 και 28 Αυγούστου, καθώς επίσης και ότι οι ομάδες που δεν θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής θα καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1. Εν όψει του Δ.Σ. της ΕΠΟ, επαναλήφθηκε η ομόφωνη απόφαση προηγούμενου Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής για την εφαρμογή του προγράμματος αδειοδότησης UEFA, με βασικούς άξονες τους ακόλουθους:

A) Εξομοίωση κριτηρίων συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League ΟΠΑΠ και τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις

B) Οι ομάδες που δε θα λάβουν πιστοποιητικό, θα καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Γ) Καθορισμός ακριβούς χρονοδιαγράμματος για την επικύρωση της βαθμολογίας κανονικής περιόδου

Δ) Διευκρίνιση για την αρμοδιότητα του CAS, επί του άρθρου 20 του ΚΑΠ (εκκρεμοδικία επί της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα).

2. Στο πλαίσιο της τροποποίησης του καταστατικού της Super League, οι ΠΑΕ-Μέλη θα στείλουν τις προτάσεις τους, ώστε να μορφοποιηθούν και να τεθούν προς ψήφιση σε επόμενη Γ.Σ.

3. Η αγωνιστική περίοδος 2011-2012 θα ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (27 και 28). Θα συζητηθεί με τη NOVA το ζήτημα των ωρών διεξαγωγής των αγώνων, λόγω κλιματολογικών συνθηκών κατά τις πρώτες αγωνιστικές.

4. Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε πρόταση συντήρησης των αγωνιστικών χώρων (χλοοτάπητες) κεντρικά από τη Super League.

5. Η τελική φάση (final four) του Πρωταθλήματος Κ17 ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί στην Λάρισα (AEL F.C. Arena) στις 6 και τις 8 Μαΐου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk