Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Καβάλας 92-63 στο κλειστό της Καλαμίτσας για την 24ή αγωνιστική της Α1 και διατήρησε το απόλυτο, ωστόσο η νίκη του επισκιάστηκε από τον τραυματισμό στον ώμο του Ράσο Νεστέροβιτς, ο οποίος θα χάσει το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς τον Ράσο Νεστέροβιτς είναι υποχρεωμένος να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο καθοριστικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το προσεχές Σάββατο, το οποίο θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1 και το πλεονέκτημα έδρας. Ο Σλοβένος τραυματίστηκε στον ώμο στην αναμέτρηση με την Καβάλα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Ατυχος ο 34χρονος σέντερ, καθώς σε μια διεκδίκηση ριμπάουντ με δύο αντιπάλους είχε μια άσχημη προσγείωση στο παρκέ και χτύπησε στον ώμο του. Ο Σλοβένος έδειξε να υποφέρει από τους πόνους και αμέσως μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο της Καβάλας για τις απαραίτητες εξετάσεις. Ευχή όλων στο λιμάνι πλέον είναι ο Νεστέροβιτς να μην έχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά, προκειμένου να προλάβει τα πλέι-οφ. Φυσικά λόγος για συμμετοχή του στο ντέρμπι του Σαββάτου δεν μπορεί να γίνει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός νίκησε 92-63, έφθασε τις 24 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον περιμένει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για να εξασφαλίσει την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική διάρκεια της Α1.

Τα ματς με την Σιένα και ο αποκλεισμός της Ευρωλίγκα ανήκουν για τον Ολυμπιακό οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Οσοι πίστευαν ότι η Καβάλα ήταν ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς διαψεύσθηκαν, διότι οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξ αρχής σοβαροί και απλοποίησαν την αποστολή τους στο κλειστό της Καλαμίτσας. Τεόντοσιτς και Γκόρντον ξεκίνησαν ζεστοί έξω από τα 6,75μ. και οι κυπελλούχοι Ελλάδας προηγήθηκαν στο 5’ με 6-10. Ο Μπουρούσης έδωσε συνέχεια στην επιθετική ευστοχία των φιλοξενούμενων, αλλά δεν υπολόγισε καλά τη δύναμή του… Ο Καρδιτσιώτης σέντερ κάρφωσε με μανία στο καλάθι της Καβάλας, το οποίο κατέρρευσε και ο αγώνας διεκόπη για μισή ώρα!

Τελικά μετά τις απαραίτητες εργασίες και την αποκατάσταση του σπασμένου ταμπλό οι καλαθοσφαιριστές επέστρεψαν στο παρκέ και ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 12 πόντων (28-12). Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στην περίοδο, διατηρώντας πάντα διψήφιες διαφορές στο σκορ. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Νεστέροβιτς τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε σφαδάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο.

Το σοκ για τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλο, όμως αγωνιστικά η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν επηρεάστηκε. Αντίθετα στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησε κι άλλο γκάζι και με πρωταγωνιστές τους Κέσελ, Μαυροκεφαλίδη, Γλυνιαδάκη απέκτησε προβάδισμα 29 πόντων (73-44) με τη συμπλήρωση 29 πόντων. Οι ισορροπίες στα τελευταία δέκα λεπτά δεν ανατράπηκαν, οι Πειραιώτες έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Σαββάτου και το κοινό με το ζεστό του χειροκρότημα αποζημίωσε τις δύο ομάδες για το θέαμα πους τους προσέφεραν.

Κορυφαίος για την μακεδονική ομάδα ήταν ο Αγγελόπουλος με 15 πόντους (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές). Για τους νικητές ξεχώρισε ο Μαυροκεφαλίδης επίσης με 15 πόντους (7/8 δίποντα, 1/1 βολές). Για την Καβάλα πρέπει να σημειωθεί ότι μάχεται για μια θέση στην πρώτη 8αδα που οδηγεί στα πλέι-οφ. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη αυτή τη στιγμή έχοντας 35 βαθμούς ισοβαθμεί στην 6η θέση με τους Πανιώνιο και Περιστέρι. Από αυτές τις τρεις ομάδες, οι δύο θα εισέλθουν στα πλέι-οφ.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 31-47, 44-73, 63-92.

Καβάλα (Πρίφτης): ΜάκΙντος 5, Κοστόφ 7, Παπανικολάου 6, Στεφανίδης 5, Πιεβάλιτσα, Σίμονς 8 (6 ριμπ.), Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 10, Καραποστόλου, Ντέντιγερ 3, Αγγελόπουλος 15.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 4, Γκόρντον 10 (6 ασίστ), Σπανούλης 3 (6 ασίστ), Μπουρούσης 12 (7 ριμπ.), Κέσελ 11, Μαυροκεφαλίδης 15 (5 ριμπ., 4 κλεψ.), Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 10 (5 ριμπ.), Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 9 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Κατσίβελης.