Η Αρσεναλ γίνεται η τρίτη μεγάλη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που περνά σε χέρια Αμερικανών, μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ.

Με τη συμφωνία εξαγοράς των μεριδίων του Ντάνι Φιζμαν και της Λέιντι Μπρέισγουελ-Σμιθ, οι οποίοι κατείχαν συνολικά το 32% των μετοχών του συλλόγου, ο αμερικανός… συλλέκτης αθλητικών ομάδων Σταν Κρένκε αύξησε το ποσοστό του στο 63%.

Ο μεγαλομέτοχος πλέον των «κανονιέρηδων» έχει σκοπό να αγοράσει και τις υπόλοιπες μετοχές της Άρσεναλ από το ρώσο μεγιστάνα Αλισερ Ουσμάνοφ ώστε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της ομάδας.

Ο νέος ιδιοκτήτης έχει επίσης στο «χαρτοφυλάκιό» του μια ομάδα μπάσκετ του αμερικανικού πρωταθλήματος (Denver Nuggets) καθώς και από μία ομάδα στα πρωταθλήματα αμερικανικού ποδοσφαίρου (football) και χόκεϊ.

Θεωρείται επενδυτής «μακράς πνοής» κάτι που αποδεικνύεται και από την επιμονή του να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο καθώς η είσοδός του στο μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου το 2007 έγινε δεκτή μάλλον απρόθυμα από τους υπόλοιπους μετόχους. Αλλά και από το γεγονός ότι δεν φείδεται χρημάτων, έχοντας καταβάλει μέχρι στιγμής 830 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του πακέτου των μετοχών.

Δεδηλωμένη είναι επίσης η εκτίμησή του στο πρόσωπο του σχεδόν ισόβιου προπονητή της ομάδας Αρσέν Βεγκέρ , ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 1996.