Παράβαση καθήκοντος για τον πρώην περιφερειάρχη Ηπείρου


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο) της Ν.Δ., ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Δ. Πανοζάχος για παράβαση καθήκοντος.

Η είδηση, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την καταδίκη του κ. Π. Ψωμιάδη, ότι ο κ. Πανοζάχος θα δικαστεί, μαζί με τον πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων και στέλεχος της Ν.Δ. κ. Ν. Γκόντα, αλλά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Πανοζάχος, που είχε στηρίξει τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές και έλαβε «πράσινο φως» από την ηγεσία της Ν.Δ. να πολιτευθεί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές (πιθανότατα στην Α΄ Θεσσαλονίκης), κατηγορείται – μαζί με άλλους 19 – για την υπόθεση των παράνομων μεταδημοτεύσεων στο δήμο Ιωαννιτών προ των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2006.

Η υπόθεση φθάνει στο ακροατήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στις 17 Μαϊου) μετά από τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν υποβάλλει ο τότε επικεφαλής της μειοψηφίας («Συνεργασία για την Αλλαγή») και σημερινός δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος.

Ο κ. Πανοζάχος κατηγορείται, ότι με την ιδιότητα του Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου, αν και είχε λάβει γνώση του με αριθμ. πρωτοκ. 70661/28-12-2006 εγγράφου του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, απέφυγε να ενεργοποιήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά του κ. Γκόντα, αν και είχαν καταγγελθεί παράνομες μεταδημοτεύσεις.

Και αυτό, παρά την από 14-3-2007 παραγγελία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου στον κ. Γκόντα, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα καθήκοντά του υπέρ του Δημάρχου Ιωαννιτών και σε βάρος των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων και του συνόλου των δημοτών.

Ο κ. Πανοζάχος, είναι κουμπάρος του πρώην περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, του κ. Ανδρ. Λεούδη (είναι και κουμπάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή), που ελέγχεται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για το έργο της αποναρκοθέτησης του Γράμμου, που κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ και απεντάχθηκε από τους κοινοτικούς προϋπολογισμούς.

Αυτή την περίοδο, το ΣΔΟΕ, ελέγχει τις συμβάσεις έργων που πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κατά την πενταετή θητεία του κ. Λεούδη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που αφορούν την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk