Δ. Δρούτσας: «Πολιτική η λύση για τη Λιβύη»

Κατάπαυση του πυρός και αναζήτηση πολιτικής λύσης απαιτείται για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να αποτελέσει η Κρήτη βάση για την υποστήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας. Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, στη Λιβύη απαιτείται άμεση και αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός με τις δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι για την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Κατάπαυση του πυρός και αναζήτηση πολιτικής λύσης απαιτείται για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να αποτελέσει η Κρήτη βάση για την υποστήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, στη Λιβύη απαιτείται άμεση και αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός με τις δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι για την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

«Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και αυτή είναι η θέση της Ελλάδας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι προτεραιότητα παραμένει η ανθρωπιστική βοήθεια για το λαό της Λιβύης και η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να αποτελέσει η Κρήτη βάση για την υποστήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας.

Εκτός από τη συνεδρίαση των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ της Τρίτης, την Τετάρτη συνεδριάζει η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη στη Ντόχα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των περιφερειακών οργανώσεων στο Κάιρο, ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk