Η απόφαση των υπευθύνων της εφημερίδας News of the World να ζητήσει συγγνώμη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο εμπλέκονται δημοσιογράφοι και στελέχη της, θα μπορούσε, σύμφωνα με νομικούς κύκλους του Λονδίνου, να έχει σαν αποτέλεσμα έναν καταιγισμό αγωγών από όσους είχαν πέσει θύματα των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η εφημερίδα με ανακοίνωσή της παραδέχτηκε την εμπλοκή της στο σκάνδαλο που ταλανίζει εδώ και καιρό τους πολιτικούς, αστυνομικούς και μιντιακούς κύκλους της Βρετανίας. Επίσης ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τα θύματα και προσφέρθηκε να προβεί σε αποζημιώσεις. Ο όμιλος Μέρντοκ στον οποίο ανήκει η εφημερίδα έχει ήδη προβλέψει τη δημιουργία ενός αποθέματος ύψους 15 εκατ. στερλινών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αποζημιώσεις και τους συμβιβασμούς.

Η News of the World έχει μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες στη χώρα και ειδικεύεται στη σκανδαλολογία. Σύμφωνα με την αστυνομία τα θύματα μπορεί να ξεπερνούν τις 3.000. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται μέλη της βασιλικής οικογένειας, πολιτικοί και διασημότητες όπως οι ηθοποιοί Σιένα Μίλερ και ο Τζουντ Λο.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian, ο Ρούπερτ Μέρντοκ χρησιμοποίησε όλη την επιρροή του προκειμένου να αποτρέψει βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης του Γκόρντον Μπράουν προκειμένου να αποτρέψουν μια εκ βαθέων έρευνα του σκανδάλου.