Τη διάθεση δύο νέων αμοιβαίων κεφαλαίων της κατηγορίας fund of Funds ομολογιακά, ανακοίνωσε η MARFIN ΑΕΔΑΚ.

Πρόκειται για το αμοιβαίο κεφάλαιο Marfin EURO Global Bond Fund of Funds Ομολογιακό και το αμοιβαίο κεφάλαιο Marfin USD Global Bond Fund of Funds Ομολογιακό.

Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια επενδύουν σε μερίδια ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων τα οποία διαχειρίζονται οι μεγαλύτεροι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι.

Πρόκειται για επενδυτικά προϊόντα με σημαντική διασπορά, που καλύπτουν ευρύ φάσμα ομολογιακών εκδόσεων (κρατικά ομόλογα, εταιρικά ομόλογα υψηλής και χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης και ομόλογα αναδυομένων αγορών).

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δύο νέα αμοιβαία κεφάλαια χαρακτηρίζονται από ευέλικτη επενδυτική πολιτική, στα πλαίσια της ενεργής διαχείρισης, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές σταθερού εισοδήματος.

Απευθύνονται σε πελάτες με μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν επενδυτικό κίνδυνο μεσαίου επιπέδου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο Marfin USD Global Bond Fund of Funds Ομολογιακό αποτελεί το πρώτο προϊόν της Marfin ΑΕΔΑΚ που αποτιμάται σε δολάρια ΗΠΑ, δίνοντας τη δυνατότητα σε πελάτες με διαθέσιμα σε Δολάρια ΗΠΑ (USD) να επενδύσουν χωρίς τον κίνδυνο της μετατροπής σε Ευρώ.