Διανομή στις αμερικανικές αίθουσες εξασφάλισε το Attenberg της Αθηνάς Τσαγγάρη, καθώς τα δικαιώματα της ταινίας για την αμερικανική αγορά απέκτησε η Strand Releasing, μια από τις μεγαλύτερες art house εταιρίες διανομής στον κινηματογραφικό χώρο. Η ταινία, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία (ήταν sold out και οι δυο προβολές) στο φετινό 40ο Φεστιβάλ New Directors/New Films, το οποίο συνδιοργανώνεται από το ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης και το Film Society του Λίνκολν Σέντερ.

«Είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό και καθησυχαστικό το γεγονός ότι παράτολμες και καινοτόμες ταινίες βρίσκουν το δρόμο τους προς τις οθόνες σε όλη τη χώρα. Είναι, επίσης, θετικό σημάδι το ότι υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες και εταιρείες παθιασμένοι με τον καλό κινηματογράφο και ΠΟΥ είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σ’ αυτόν» τόνισε ο Ρατζέντρα Ρόι, ο Διευθύνων Εφορος του Τμήματος Κινηματογράφου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

«Η Αθηνά Τσαγγάρη είναι μία από τις μοναδικές κινηματογραφικές φωνές που έχω δει πρόσφατα. Με μεγάλο ενθουσιασμό την συμπεριλάβαμε μαζί με τους άλλους μας κινηματογραφιστές όπως τη Λουκρέσια Μαρτέλ, τον Απιτσατπονγκ Βεερασεθακούλ και τον Φρανσουά Οζόν, καθώς είναι μία δημιουργός με όραμα και φωνή που ξεχωρίζουν» είπε ο Μάρκους Χου της Strand Releasing, μετά την συμφωνία που υπέγραψε για τη διανομή της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες μέσα στο 2011.

Μετά New Directors/New Films το Attenberg συνεχίζει στο Φεστιβάλ BAFICI στην Αργεντινή (προβάλλεται στο Διαγωνιστικό Τμήμα). Το Attenberg έχει εξασφαλίσει, μέχρι στιγμής, διανομή σε 19 χώρες ανά τον κόσμο. Πρόσφατα, και στο Μεξικό με την εταιρία Mantarraya Films, εταιρία παραγωγής και διανομής των ταινιών του Κάρλος Ρεϊγάδας.