Σε υποχρεωτική αργία ο Π. Ψωμιάδης

Μετά την ποινή φυλάκισης ενός έτους που του επεβλήθη από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, για τη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων ο Π. Ψωμιάδης τίθεται σε αργία μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο.

Σε αργία αναμένεται να τεθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας κ. Θύμιου Σώκου ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την ποινή φυλάκισης ενός έτους που του επεβλήθη από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, για τη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Ο κ. Σώκος αναμένει και επίσημα την κοινοποίηση της απόφασης σε βάρος του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη από το Εφετείο στην Διοίκηση της Μακεδονίας, προκειμένου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

«Θα εφαρμοστούν απόλυτα όσα προβλέπονται στον «Καλλικράτη»», επισημαίνουν συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Π. Ψωμιάδης, ανεξαρτήτως αν προσφύγει τελικά στον Άρειο Πάγο, θα παύσει να ασκεί τα καθήκοντά του και θα μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του στον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Στην περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή του Π. Ψωμιάδη στον Άρειο Πάγο δεν γίνει αποδεκτή, τότε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα τεθεί σε οριστική παύση. Διαφορετικά, θα μπορεί να επανέλθει στη θέση του.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Π. Ψωμιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5,άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει την επόμενη πολιτική κίνησή του, χωρίς να αποκλείει ακόμη και την ίδρυση κόμματος.

Παράλληλα, άφησε υπόνοιες για πολιτική δίωξη και επισήμανε: «Από εμένα ξεκινά η κάθαρση και εύχομαι να συνεχιστεί. Να διωχθούν όλοι όσοι έχουν πάρει μίζες και έχουν καταχραστεί χρήματα του ελληνικού λαού».

«Εγώ όμως δεν καταχράστηκα, αλλά τροποποίησα το πρόστιμο των 90.000 ευρώ για παράβαση 1.000 ευρώ, όπως έχω το δικαίωμα, βάσει του νόμου. Ο άνθρωπος έπαθε καρκίνο, έκλεισε το βενζινάδικο, έχει πεθάνει πια, κι εγώ ακόμα τραβιέμαι», σημείωσε ο Π. Ψωμιάδης για την απόφαση του Εφετείου.

Ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε, τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε την συμπαράστασή του, ενώ του τηλεφώνησαν και αρκετοί περιφερειάρχες.

Με ανακοίνωσ΄ή της η ΝΔ εξέφρασε την πολιτική της στήριξη στον κ. Ψωμιάδη. Παράλληλα επιχείρησε να μεταθέσει το πρόβλημα στην κυβέρνηση, με το επιχείρημα, ότι ο νόμος για τον Καλλικράτη ισχύει από την 1η Ιανουρίου 2011 και δεν έχει αναδρομική ισχύ και άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί η διάταξη για αργία σε παραβάσεις, που έγιναν πριν από την έναρξη της ισχύος του.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Ι. Μιχελάκης, αφού αρχικά επεσήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες σέβεται, είπε, προς άρση παρεξηγήσεων: «Ασφαλώς στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δικαστική και τη διοικητική περιπέτεια».

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης, αφού στήριξε και επί της ουσίας τον κ. Ψωμιάδη για την μείωση του διοικητικού προστίμου, μία ενέργεια για την οποία είχε, όπως σημείωσε, τη σύμφωνη γνώμη της νομικής του υπηρεσίας, επικαλέστηκε τα διαδικαστικά του νόμου για τον Καλλικράτη.

Ορισε τον αδελφό του

Ο Π. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι αν τεθεί σε αργία, πράγμα που θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιον, βάσει του «Καλλικράτη» θα τον αναπληρώνει ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

«Και αν πάλι εκπέσω του αξιώματος μετά τον Άρειο Πάγο, γίνεται εκλογή μέσα στην αυτοδιοικητική μου ομάδα», σημείωσε, «Ο κ. Τζιτζικώστας είναι αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Εγώ είμαι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο «Καλλικράτης» το λέει ρητά: με αναπληρώνει ο πρώτος τη τάξει και ο αναπληρωτής νομάρχης. Και τα δύο αυτά στοιχεία, τα έχει ο αδελφός μου»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk