Απεβίωσε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 46 ετών ο τέως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και τέως Υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ακη Κλεάνθους.

Γεννημένος το 1964 καταγόταν από την Αργάκα της Eπαρχίας Πάφου. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ως αξιωματικός στην Εθνική Φρουρά, φοίτησε στο Baruch College της Νέας Υόρκης, από όπου και πήρε το πτυχίο του στο Marketing Management. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο St’ John’s της Νέας Υόρκης, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο (Μ.Β.Α.) στο Quantitative Analysis. Με την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε στο τραπεζικό σύστημα.

Το 2003 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2007, όταν του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο του ΧΑ
Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σ. Λαζαρίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑ, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του τέως Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και τέως Υπουργού Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ακη Κλεάνθους
Ο Ακης Κλεάνθους υπήρξε ένας ξεχωριστός συνεργάτης που με σοβαρότητα και ήθος επιτέλεσε ένα πολύ σημαντικό έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΧΑΚ αλλά και ένας αγαπητός φίλος που διακρίθηκε για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του σε όλες τις θέσεις που ανέλαβε. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζονται τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της διοίκησης και των εργαζομένων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.