Ιαπωνία προς διεθνή ΜΜΕ : «Ψυχραιμία»

Οι ιαπωνικές αρχές κάνουν έκκληση προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν το καταστροφικό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πιο αντικειμενικά και πιο ψύχραιμα.

Οι ιαπωνικές αρχές κάνουν έκκληση προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν το καταστροφικό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πιο αντικειμενικά και πιο ψύχραιμα. Ταυτόχρονα ισχυρίζονται ότι ο τρόπος με τον οποίο τα διεθνή media καλύπτουν το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι εξαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τη χώρα, καθώς επίσης και η τουριστική κίνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τσιάκι Τακαχάσι σημείωσε ότι αρκετά από τα ρεπορτάζ για την κρίση στη Φουκουσίμα ήταν «υπερβολικά». Ως παράδειγμα ανέφερε ρεπορτάζ που αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές εφημερίδες της Αυστραλίας σύμφωνα με το οποίο η ιαπωνική κυβέρνηση είχε προσλάβει άστεγους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ατύχημα στον αντιδραστήρα.

O υπουργός σημείωσε ότι «αυτά τα ρεπορτάζ δεν είναι ενημέρωση, αλλά εύκολος εντυπωσιασμός» και κάλεσε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν στην έγκυρη ενημέρωση του παγκόσμιου χωριού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Media
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk