Την αποκλειστική αντιπροσώπευση της Cruise118, εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών στον χώρο της κρουαζιέρας, ανακοίνωσε σήμερα η Minoan Group Plc, μετά την πρόσφατη εξαγορά της King World Travel. Η Minoan Group Plc υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας που θέτει τις βασικές αρχές της συμφωνίας, καθιστώντας την King World Travel αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Cruise118 για την αγορά της Σκωτίας, ενώ η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η Cruise118, που εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εσόδων σε ποσοστό 400% τα τελευταία δύο χρόνια, είναι βραβευμένη διαδικτυακής λειτουργίας ταξιδιωτική εταιρεία στον χώρο της κρουαζιέρας και ανήκει στην World Travel Holdings, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιέρας με έδρα τις ΗΠΑ.

Απώτερος στόχος είναι η «δημιουργία μιας ταξιδιωτικής επιχείρησης που θα αυξήσει τα κέρδη του Ομίλου μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Minoan Group Plc κ. Christopher Egleton, προσδοκώντας επίσης ότι η συμφωνία θα στηρίξει και το έργο στην Κρήτη, καθώς ο όμιλος που είναι εισηγμένος στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου έχει συνδεθεί με την υλοποίηση του τουριστικού συγκροτήματος στο Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου της Κρήτης.

Με τη σύναψη της συμφωνίας εκτιμάται ότι η King World Travel θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά κρουαζιέρας στη Σκωτία, το μέγεθος της οποίας το 2010 είχε συνολική αξία συναλλαγών περίπου 200 εκατ. στερλίνες. Η συμφωνία με την Cruise118 αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των επιβατών που εξυπηρετεί η Minoan Group Plc παράλληλα με την ανάπτυξη δικτύου ταξιδιωτικών επιχειρήσεων και να ενισχύσει τη διαδικτυακή παρουσία με την ιστοσελίδα της King World Travel «theholidaysearch.com», που θα προωθηθεί ως διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο.