Μόνο με θαύμα δεν θα έχουμε σύγκρουση «γιγάντων» στα ημιτελικά του εφετινού Champions League. Η Μπαρτσελόνα «κατακεραύνωσε» με 5-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό και ετοιμάζεται για την el clasico κόντρα της τετράδας, όπου βρίσκεται με το 1,5 πόδι και η Ρεάλ Μαδρίτης με το 4-0 επί της Τότεναμ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η νικήτρια του αγγλικού «εμφυλίου» επικρατώντας της Τσέλσι 1-0 μέσα στο «Σταμφορντ Μπριτζ» και έχει τον πρώτο λόγο για τηην πρόκριση.

ΤΣΕΛΣΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 0-1

Με ένα γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ στο 24ο λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 την Τσέλσι στο «Στάνφορντ Μπριτζ» και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League. Οι Μπλε προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, όμως δεν τα κατάφεραν και θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση στην ρεβάνς.

Στη ρεβάνς της Τρίτης 23/04 που θα γίνει στο «Ολντ Τράφορντ» οι Μπλε θα χρειαστούν τύχη και σπουδαία εμφάνιση για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Εντβιν Φαν ντερ Σάαρ, που κράτησε το μηδέν στην εστία του, ενώ δημιούργησαν όσα προβλήματα έπρεπε στους γηπεδούχους για να πετύχουν το μεγάλο «διπλό». Οι Μπλε πάλεψαν για να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως ήταν άτυχοι έχοντας ένα δοκάρι στο 45′.

Πλέον, στο «Ολντ Τράφορντ» θα κριθούν όλα, με το συγκρότημα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να έχει το πάνω χέρι για να διεκδικήσει μέχρι τελικής πτώσης το τρεμπλ και τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι θα πρέπει να κάνουν… all in στο «πόκερ» του Champions League για να μην χάσει και τον τελευταίο στόχο που της έχει απομείνει να ελπίζει ότι θα πάρει.

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Μποσίνγκουα (79′ Μίκελ), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ζιρκόφ (70′ Μαλουντά), Ντρογκμπά (70′ Ανελκά), Τόρες.

Μάντσεστερ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ραφαέλ (51′ Νάνι), Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ, Ερνάντες (78′ Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Εσιέν, Ραμίρες, Ζιρκόφ, Τόρες-Φαν ντε Σαρ, Βίντιτς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΑΧΤΑΡ 5-1

Το ότι η Μπαρτσελόνα διαθέτει εξαιρετική ομάδα με πλουραλισμό σε επιθετική ανάπτυξη και ιδέες είναι γνωστό παγκοσμίως. Το βράδυ της Τετάρτης (06/04) απέδειξε πως έχει και πλουραλισμό στους σκόρερ, καθώς χάρη σε γκολ των Ινιέστα, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Κειτά και Τσάβι διέλυσε με 5-1 τη Σαχτάρ και μπορεί ήδη να ετοιμάζεται για τα ημιτελικά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Για τους Ουκρανούς μείωσε προσωρινά σε 3-1 ο Ρατσίτσκι.

Το κλείσιμο της Σαχτάρ στην άμυνα ίσως εγκυμονούσε περισσότερους κινδύνους από το να παίξει ανοικτά, όπως τελικά προτίμησε να κάνει. Τι θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση, δεν το γνωρίζουμε. Και η αλήθεια είναι πως το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (2-0) ήταν άδικο για τους Ουκρανούς.

Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι είχαν τη βοήθεια της «Θεάς Τύχης» για να ανοίξουν το σκορ. Ειδικότερα, μόλις στο 2ο λεπτό, στην προσπάθεια των αμυντικών της Σαχτάρ να κόψουν μία κάθετη πάσα του Μέσι, ο Ινιέστα είδε τη μπάλα να φτάνει… μαγικά και ταυτόχρονα απρόσμενα στα πόδια του στα όρια της μεγάλης περιοχής και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πιατόφ για το 1-0.

Αν και το σοκ ήταν μεγάλο, οι Ουκρανοί δεν το έβαλαν κάτω. Εχοντας ως κύριο «μοχλό ανάπτυξης» την πολύ καλή τους επιθετική τριάδα, Λουίζ Αντριάνο, Γουίλιαν και Ντάγκλας Κόστα, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς των Καταλανών. Αλλά, τόσο στο 6′, όσο και στο 12′ και το 13′ οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο. Και όπως λέει ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου, όταν δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, δέχεσαι γκολ. Ο Τσάβι έκανε μια από τις γνωστές του μπαλιές και Ντάνι Αλβες στο 34’«έγραψε» το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, όπως ακριβώς και το πρώτο. Στο 53ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Τσάβι και αποτυχημένη προσπάθεια του Ρακίτσκι, ο Πικέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 60′ ο Ρακίτσκι εκμεταλλεύτηκε το φάουλ το Σρνα και μείωσε σε 3-1. Πάντως πριν καλά-καλά προλάβουν οι παίκτες της Σαχτάρ να πανηγυρίσουν το γκολ, η Μπαρτσελόνα σημείωσε και τέταρτο τέρμα ένα λεπτό αργότερα (61′) κάνοντας το 4-1. Το τέρμα σημειώθηκε από σουτ του Σεϊντού Κεϊτά μετά από προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Τσάβι στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Κίτρινες: Ινιέστα – Ρατ, Ρακίτσκι, Φερναντίνιο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκουαρντιόλα): Βαλντέζ, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μπούσκετς, Αντριάνο (77′ Μάξουελ), Μασεράνο, Τσάβι, Κεϊτά, Ινιέστα (+90′ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (70′ Πέδρο)

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (82′ Εδουάρδο), Ντάγκλας Κόστα, Ζάντσον (70′ Φερναντίνιο), Γουϊλιαν (75′ Τεϊσέιρα), Μχιταριάν, Λουις Αντριάνο