Ανοιχτό αφήνουν οι εργοδότες το θέμα της επέκτασης και στον ιδιωτικό τομέα των περικοπών σε δώρα και επίδομα αδείας μετά την εξαγγελία του μέτρου στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, αν και στηρίζουν αναφανδόν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου, εκφράζουν έντονη ανησυχία για επερχόμενη ύφεση στην αγορά και στον παραγωγικό κορμό της χώρας λόγω του «πακέτου» και ζητούν άμεσα μέτρα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα επέκτασης των μέτρων στον ιδιωτικό τομέα ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χ. Κυριαζής, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα στο εξωτερικό κ. Δ. Δασκαλόπουλο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ετέθη σήμερα τέτοιο θέμα, αλλά η κρίση, όπως ξέρετε, πλήττει εξίσου τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Κατά τα άλλα, ο κ. Κυριαζής είπε ότι τα νέα μέτρα ήταν αναγκαία για να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία.

«Για να μην επιτείνουν την ύφεση αυτά τα μέτραο ΣΕΒ έθεσε στην κυβέρνηση την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα νέο πακέτο μέτρων, αναπτυξιακού και όχι ταμειακού χαρακτήρα, με τρεις άξονες:

Ο πρώτος είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Ο δεύτερος, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.Και ο τρίτος, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής παραγωγής» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, εκφράζοντας και τη βαθιά ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου ότι με την ύφεση που θα ακολουθήσει τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα θα υπάρξει «αποεπιχειρηματοποίηση» της χώρας με πτώση τζίρου, με λουκέτα και απολύσεις .

Γι΄ αυτόν τον λόγο οι επιχειρηματίες ζητούν άμεσο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας ώστε να γλιτώσουν περίπου 50.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που βρίσκονται «στο κόκκινο» και να ανακάμψουν άλλες 100.000 που εμφανίζουν προβλήματα έστω και πρόσκαιρου χαρακτήρα.