Είναι ο κορυφαίος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος σε σύνολο τερμάτων την τελευταία τετραετία. Και την επιτυχία του αυτή ο Ισμαελ Μπλάνκο θέλει να την εξαργυρώσει με ένα καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που του προσφέρει η ΑΕΚ, ήτοι 630.000 ευρώ τον χρόνο ως το καλοκαίρι του 2013.

Στο ραντεβού που είχαν το πρωί της Τετάρτης (6/4) ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή κ. Γκουστάβο Οναϊντίνια με τον πρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη διαπιστώθηκε χαώδης απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος του 28χρονου αργεντινού επιθετικού _ ο οποίος μία ημέρα ενωρίτερα είχε συνάντηση με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού κ. Δημήτρη Γόντικα _ χαρακτήρισε ως «σεβαστή» την (τελική) πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά ξεκαθάρισε ότι ψάχνει κάτι καλύτερο για τον πελάτη του.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε ένα συμβόλαιο για τρία χρόνια με συνολικές απολαβές 3,5 – 4 εκατομμύρια ευρώ. Αν η ΑΕΚ μπορεί να μας περιμένει ως το καλοκαίρι έχει καλώς, αν όχι καταλαβαίνουμε» είπε ο κ. Οναϊντίνια ορθώνοντας ένα τεράστιο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις.

Η θέση του κ. Αδαμίδη ήταν ξεκάθαρη: «Εκλαμβάνουμε την απάντησή σας ως άρνηση στην πρόταση που έχουμε καταθέσει και θα συνεχίσουμε τον προγραμματισμό μας δίχως να υπολογίζουμε στον Μπλάνκο». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ έκλεισε οριστικά την πόρτα της στον αργεντινό φορ.

Απλώς ελαχιστοποιήθηκαν οι πιθανότητες να συνεχίσει ο «Ζορό» την καριέρα του στην Ενωση, καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ θα αναζητήσει πλέον τον αντικαταστάτη του και δεν θα περιμένει ως τον ερχόμενο Ιούνιο για να διαπιστώσει αν ο Αργεντινός αλλάξει γνώμη και δεχθεί να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ με τους όρους που του προτάθηκαν.