ΟΤΕ: Oλοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιών 500 εκατ. ευρώ

Ο OTE ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση τριετών ομολογιών σταθερού επιτοκίου συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ με ετήσιο κουπόνι 7,250%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 1,8 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες Alpha Bank, BNP Paribas, EFG Eurobank, HSBC Bank plc και Morgan Stanley ανέλαβαν από κοινού την έκδοση των ομολογιών (joint bookrunners).

Ο OTE ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση τριετών ομολογιών σταθερού επιτοκίου συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ με ετήσιο κουπόνι 7,250%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 1,8 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες Alpha Bank, BNP Paribas, EFG Eurobank, HSBC Bank plc και Morgan Stanley ανέλαβαν από κοινού την έκδοση των ομολογιών (joint bookrunners).

Ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων (CFO) του ομίλου ΟΤΕ, κ. Κέβιν Κοπ σχολίασε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα την έκδοσης αυτής. Ο ΟΤΕ για μία ακόμη φορά απέδειξε την δυνατότητα του να αντλεί αυτόνομα δανειακά κεφάλαια από τις αγορές.

Η θετική υποδοχή που επεφύλαξαν για την ομολογιακή έκδοση του ΟΤΕ ένας ευρύς κύκλος επενδυτών από την Ευρώπη αλλά και χώρες εκτός αυτής, είναι πραγματικά ενθαρρυντική. Ήταν μια πολύ σπουδαία έκδοση για τον ΟΤΕ, γιατί με αυτή ξεκινάμε την διαδικασία αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεων μας που λήγουν κατά το 2012, χτίζοντας έτσι πάνω στην επιτυχημένη συμφωνία του νέου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 900 εκατ. ευρώ που ολοκληρώσαμε πρόσφατα».

Οι ομολογίες αυτές αποτελούν τη πρώτη σημαντική έκδοση ομολογιών από ελληνική εταιρεία τους τελευταίους 17 μήνες, και εκδόθηκαν σε συνέχεια της επιβεβαίωσης της πιστοληπτικής διαβάθμισης του ΟΤΕ από την Moody’s σε Baa3 και από την S&P σε BB.

«Η πιστοληπτική διαβάθμιση του ΟΤΕ στη παρούσα φάση αντικατοπτρίζει μεν τις δυσκολίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και την θετική αποδοχή για την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και τις διαρκείς προσπάθειές της για μείωση του κόστους και ενίσχυση των χρηματορροών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Ομολογίες εκδίδονται με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων (Global Medium Term Note Programme), ύψους 6,5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διαπραγμάτευση των Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 8 Απριλίου 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk